Танго-фестиваль у Черкасах запланували на літо

Танго-фестиваль у Черкасах запланували на літо

Другий фестиваль танго запланувала провести в Черкасах справжній ентузіаст танго-культури Вікторія Духота. Вона вже чотири роки вчить черкащан танцювати танго у власній Школі аргентинського танго, яка дає уроки для всіх охочих у Черкаському міському будинку ім. І. Кулика. Треба віддати належне пані Вікторії − її зусилля з відродження любові містян до загадкової та вишуканої танго-культури в Черкасах не є марними. Адже з кожним роком стає все більше і більше шанувальників цього танцю та, власне, більшає і учнів. На жаль, черговий фестиваль танго в нашому місті, (а перший зібрав у червні минулого року більше 60-ти тангеросів зі всієї України) буде закритим. Виною тому є відсутність у Черкасах цивілізованого танцювального майданчика. Бо, як не крути, на асфальті можна робити «танцювальні па» лише у кедах.

Ця обставина не може не засмучувати Вікторію Духоту, яка мріє про те, щоб за фестивальним дійством мали змогу спостерігати не лише посвячені, але й усі, хто шанує танго. Майданчика для вуличних танців, які колись були дуже популярними ще у наших бабусь та матусь, і, зокрема, для танго, дуже бракує нашому місту. Чудова ідея відтворити танцювальні вечори поки що зависла у повітрі на рівні мрій.
− Навчитись танцювати танго, насправді, можуть усі охочі, без вікових обмежень, соціального статусу та вагових параметрів. Було б бажання! − констатує Вікторія. − І чим більше у нашій Школі буде танцюристів, тим ближчою може стати матеріалізація нашого бажання мати зручне місце для вуличних танців.

У танго немає завчених кроків. Спочатку і до кінця це імпровізація. А в школі Вікторії вчать базові речі.
− Все навчання танго побудовано на тому, щоб показати партнерам, як можна взаємодіяти у парі − відчути один одного та допомогти стати на час танцю парою. За три хвилини, поки звучить танго, кожен партер − це хореограф, а кожна партнерка − його муза, − говорить тренер.
Наскільки ці слова відповідають дійсності, можна було побачити на феєричних заходах, що були присвячені темі кохання та довгоочікуваної весни. Школа аргентинського танго виступила разом із інструментальним ансамблем «Акварелі» спочатку в ТРЦ «Любава», а потім у рідних стінах міського Будинку культури. Цей творчий союз виявився вдалим, бо чудово розкриває глибинну суть старовинного танцю у природному поєднані музики та танцю.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x