Звітність неприбуткових організацій

Із наближенням граничного терміну подання звіту неприбутковими організаціями начальник відділу адміністрування податку на прибуток, місцевих податків, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Ольга Пилипенко виклала порядок заповнення нового Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.06.2016 №553.
Вона наголосила, що разом із звітом за 2016 рік неприбуткові організації зобов’язані подати і річну фінансову звітність. Фінансова звітність є додатком до звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) та його невід’ємною частиною.
Не подають звіт, починаючи із звітності за 2016 рік профспілки, їх об’єднання та організації профспілок, крім тих, що порушили вимоги п. 133.4 Податкового кодексу. Профспілки, які не дотримались вимог щодо неприбутковості, зобов’язані подати звіт, нарахувати та сплати податок на прибуток підприємств.

Також спікер нагадала про нововведення – 2017 для неприбуткових організацій, зокрема:
– до 1 липня 2017 року продовжено термін передбачений для приведення неприбутковими організаціями у відповідність установчих документів (а релігійними – до 31 грудня 2017 року);
– вимоги щодо наявності установчих документів не поширюється на бюджетні установи;
– новостворені неприбуткові організації мають можливість отримати статус неприбуткової організації з моменту їх державної реєстрації;
– конкретизований порядок звітування і набуття статусу платника податку на прибуток у разі недотримання вимог п.133.4 ст. 133 Кодексу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x