Дві сільські ради на Уманщині незаконно брали плату за харчування дітей у садочках

Дві сільські ради на Уманщині незаконно брали плату за харчування дітей у садочках

Уманська місцева прокуратура встановила порушення вимог чинного законодавства щодо забезпечення пільгових умов оплати харчування дітей ДНЗ для малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки на території Уманського району. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманської місцевої прокуратури.

Дві сільські ради Уманського району прийняли рішення про встановлення 50% від вартості харчування для батьків дітей з малозабезпечених сімей, хоча згідно вимог Закону мали б бути повністю звільнені від плати.

Для усунення виявлених порушень Уманська прокуратура заявила позов про визнання протиправним та скасування рішень сільських рад в частині встановлення пільги по сплаті вартості харчування.

Черкаський окружний адміністративний суд визнав доводи прокурора обґрунтованими та прийняв рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Довідково: статею 35 Закону України «Про дошкільну освіту» визначено, що від плати за харчування дитини звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x