Інститут національної пам’яті привіз до Черкас книги про Майдан та війну

Інститут національної пам’яті привіз до Черкас книги про Майдан та війну

Представники Українського Інституту національної пам’яті приїхали до Черкас на Книжковий фестиваль із валізкою, повною історіями, спогадами та фактами. Так черкаським читачам привезли проекти про Майдан, Революцію Гідності та АТО – «Майдан від першої особи» ( книга «Мистецтво на Барикадах») та «Усна історія українсько-російської війни».

Володимир В’ятрович, публіцист, історик та голова Інституту національної пам’яті, привітав Черкаси із добрим почином. зауважив: є всі підстави говорити про необхідність проведення другого такого заходу, адже інтерес величезний і це помітно неозброєним оком.

Інститут національної пам’яті привіз до Черкас книги про Майдан та війну– Мені, як книголюбу, дуже подобається фестивальний формат: тут усе й відразу. Тішуся, що Львівський книжковий форум розрісся до такого, що всі міста, зокрема і Черкаси, започатковують і свої фестивалі, – говорить Володимир В’ятрович.

Презентуючи нові видання, історик зауважив, що проект запису спогадів про майдан функціонує із 2014 року. На сьогодні записано вже понад 1000 відеоінтерв’ю учасників Майдану із усіх областей, зокрема і черкащан. Записані спогади лягають в основу нових видань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x