На Шполянщині перекинулася цистерна з аміачною водою

На Шполянщині перекинулася цистерна з аміачною водою

15 квітня о 13:15 на лінію екстреного зв‘язку «101» Шполянської пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду внаслідок якої на трасі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань», в районі села Станіславчик, стався розлив аміачної води. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Як стало відомо, вантажний автомобіль «КАМАЗ», що належить ТОВ «Теплик-Агро» (село Метанівка, Теплицький район Вінницької області), прямуючи у напрямку Умані, перевозив на причепі 10 тонн аміачної води.

На 92 км автошляху, за 1,5 кілометри від села Станіславчик Шполянського району, водій тягача не впорався з керуванням та допустив перекидання причепа. Від удару об землю цистерна зірвалася із кріплень, втратила герметичність. Почався витік 20% аміачної води.

Черговий караул шполянської пожежно-рятувальної частини, який оперативно прибув на місце пригоди, через загрозу отруєння верхніх дихальних шляхів змушений був працювати у захисних костюмах та апаратах на стиснутому повітрі. Застосувавши спеціальні стволи, рятувальники впродовж 30 хвилин змили аміачну воду з автошляху та розчинили її до безпечної концентрації.

Згодом, за допомогою техніки районної мобільної групи цивільного захисту, цистерну автокраном підняли з кювету та встановили на причеп.

Загрози навколишньому середовищу та найближчим населеним пунктам немає. Загиблих та постраждалих внаслідок даної події немає. Для регулювання транспорту на місці події працюють працівники поліції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x