Із 7 травня на Черкащині похолодає

Із 7 травня на Черкащині похолодає

За прогнозом синоптиків, до кінця робочого тижня утримається сонячна, суха та тепла погода. Температура повітря вночі 5−10º, удень 16−22º. Проте вже сьогодні в атмосфері почалася перебудова синоптичних процесів, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Великий північно-атлантичний циклон, який зараз над Баренцовим морем, почав повільно зміщуватися на схід, тому вже 7 травня, Україна опиниться в його тиловій частині. З північними вітрами у наш регіон буде надходити холодне арктичне повітря, і температура почне знижуватися. Тож наступний тиждень характеризуватиметься нестійкою та прохолодною погодою. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Загалом же, як і прогнозував гідрометцентр, сонячна суха та тепла погода у минулі вихідні та святкові дні сприяла доброму відпочинку, ефективному проведенню польових, господарських робіт та активному розвитку і росту всіх сільськогосподарських культур.
Проте за таких погодних умов швидко підвищився показник пожежної небезпеки до небезпечних та стихійних значень. Так, по всій області встановилася висока (4 клас), а у Золотоніському районі – надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Яскраве сонце, дефіцит дощу, посилений вітер та низька відносна вологість сприяли пересиханню насіннєвмісного шару ґрунту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x