У Черкасах нагородили учасника інтернет-квесту та презентувати театральний проект

У Черкасах нагородили учасника інтернет-квесту та презентувати театральний проект

Освітня агенція «Вивчай!» вперше побувала з ознайомчою презентацією у Черкасах. Під час «круглого столу» керівник агенції Юлія Кобук поспілкувалася з представниками місцевих гімназій № 9, 1, 31, гуманітарно-правового ліцею, Черкаського бізнес-коледжу, Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, журналістами.

− Я в Черкасах вперше, і мені дуже приємно, що в це місто освітню агенцію «Вивчай!» привела активна участь черкаських школярів в нашому інтернет-квесті. У нас (в квесті — ред.) були представлені Кіровоград, Київ, Луцьк, Львів, але найбільша кількість учасників виявилася саме з Черкас, — прокоментувала під час зустрічі керівник освітньої агенції «Вивчай!» Юлія Кобук.
Переможець квесту, 9-класник Черкаського колегіуму «Берегиня» Ярослав Лейбенко, в подарунок отримав оплату тижневого навчання на мовних курсах в мовній школі St Giles London Highgate та проживання в сім’ї з дворазовим харчуванням. Ще троє школярів з Черкас – Ілля Лагутін (Черкаська гімназія №1), Яна Ткаченко та Марія Сила («Берегиня») за активну участь у квесті були нагороджені книжками англійською мовою та сертифікатами на знижку на послуги агенції в організації навчання за кордоном.
Квест складався з трьох завдань, виконуючи які учасники мали робити власні фото з британською символікою, цитувати на камеру улюблених письменників Сполученого Королівства та імітувати ситуацію інтерв’ю з відомою персоною з Великобританії. Важливою була також «технічна правильність» розміщення усіх постів у Фейсбуці. «Тому перемога, звісно, дісталася тому, хто доклав найбільше зусиль. Ми раді, що отримали низку цікавих робіт», − пояснила Юлія Кобук.

У Черкасах нагородили учасника інтернет-квесту та презентувати театральний проект

Як розповів журналістам переможець квесту Ярослав Лейбенко, усі завдання він виконав за 3 дні, одне з яких — з допомогою подруги, яка нещодавно повернулася з мовного табору в Лондоні і зіграла роль Джулії Робертс у його імпровізованому ролику.
− Відвідати Лондон – моя давня мрія. Окрім можливості покращити англійську та «зануритися» в культуру Великобританії, цією поїздкою я планую «закласти фундамент» свого майбутнього навчання за кордоном. Адже найкращі коледжі, де я планую здобувати фах фоторепортера, розташовані саме в Сполученому Королівстві, — поділився планами Ярослав Лейбенко.

У Черкасах нагородили учасника інтернет-квесту та презентувати театральний проект

За двотижневий проект звичайні школярі перетворюються на англомовних акторів
Під час зустрічі Юлія Кобук також презентувала англомовний театральний проект, який вже третій рік агенція успішно реалізовує на Волині. Суть проекту полягає в опануванні мистецтва театральної гри англійською, розвитку навичок командної роботи, імпровізації, креативного підходу до вирішення поставлених завдань та, при цьому, значному покращенні англійської через підготовку вистави. Протягом певної кількості днів (залежно від умов проекту, але в основному 8-10 днів) школярі разом із наставником з Великобританії готують власну версію постановки за мотивами відомого літературного твору (серед обраних вже був, наприклад, «Чарлі та шоколадна фабрика» Роальда Даля) та презентують його батькам, вчителям, друзям.
− Ментори з Великобританії – це професійні актори театрів, а також деякі з них — викладачі англійської для іноземців. Усі вони навчені роботі з іноземцями та роботі з дітьми і постійно її практикують за кордоном (крім України, це — Італія, Німеччина, Польща, Туреччина, Росія та деякі ін. країни). Уся підготовча робота до вистави проходять в інтерактивній формі: діти співають, танцюють, виконують різні вправи, ставлять правильну вимову, вчаться презентувати себе на публіку. Через відсутність уроку в «традиційному» розумінні відбувається розслаблення і театральні таланти розкриваються у дітях, які ніколи раніше не виступали на сцені, – сказала Юлія Кобук. – А у вільний час діти ще й спілкуються з носієм мови у неформальній обстановці. Учасники одного з реалізованих проектів з власної ініціативи навіть влаштували ментору поїздку до Луцького замку, самі провели для нього екскурсію.

У Черкасах нагородили учасника інтернет-квесту та презентувати театральний проект

Нині планується запроваджувати театральний проект у Черкасах, тож освітня агенція «Вивчай!» запрошує усіх зацікавлених до співпраці!
− Проект дуже цікавий нестандартним підходом до вивчення мови, — прокоментував під час заходу директор Черкаської гімназії №1 Сергій Саєнко. – Минулого року наші учні стали акторами в українсько-польській виставі «Дуб», але англійською ми не мали нічого подібного, тому із задоволенням візьмемо участь у цій ініціативі.

Планувати навчання за кордоном необхідно не пізніше 9-го класу
За інформацією керівника департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігоря Волошина, нині у Черкасах працюють 95 програм та проектів з обміну. У них беруть участь ПМГ, школи № 3, 5,6, 8, 9, 17, 18,2 20, 27, 28, 30, 31, колегіум «Берегиня», ФІМЛІ, ГПЛ. Черкаські школярі навчаються у США, Польщі, Італії, Китаї, Британії, Німеччині, Франції, Ізраїлі. Близько 800 дітей Черкас узяли участь у проектах торік.
Для українців є чимало програм зі знижками, частковою та повною оплатою навчання за рахунок гранту, фонду університету чи державного бюджету іншої країни.
-В Австрії та Німеччині, наприклад, навчання в державних ВНЗ для іноземців безкоштовне. Витрати покриває державний бюджет. Але за ці місця необхідно позмагатися, конкуренція з кожним роком росте. Для успішного вступу до іноземного ВНЗ підготовку варто почати не пізніше 9-го класу, – порадила Юлія Кобук.
Фахівець радить обрати сферу діяльності та відповідно до неї — країну, де даний напрям знань розвинений і добре викладається (наприклад, в Австрію українці їдуть часто на «готельно-ресторанну справу та туризм», а в Німеччині прагнуть навчатися майбутні інженери та програмісти). Під час вибору країни навчання варто враховувати і можливості бюджету сім\’ї (до прикладу, один рік навчання та проживання в університеті США коштує, без наявності стипендій, від 40 тисяч доларів, вартість проживання і харчування в Німеччині на рік — 9-10 тис. євро). Коли ці пункти з\’ясовані, можна обрати 5-10 програм, які відповідають запиту і проаналізувати їхні вимоги вступу, а далі — діяти. Аби отримати стипендію чи значну знижку, зпотрібно показати високі знання мови (ціль — С1), високі академічні досягнення, особливо з профільних предметів. До такого високого рівня володіння мовою Юлія Кобук радить прагнути, але якщо це буде лише В1 — не вирок. Є також підготовчі програми, на які можна вступити перед навчанням в університеті.

− Освіта за кордоном — це розширення світогляду, пізнання інших менталітетів, культур, стандартів обслуговування та рівня економічного розвитку. Яскравим прикладом цього є один з наших клієнтів. Якщо до навчання в Британії на мовних курсах він не ставив ніяких особливих життєвих цілей і навіть не хотів їхати (наполягли батьки), то нині здобуває вищу освіту в Канаді з чіткими цілями подальшої кар’єри, − підсумувала Юлія Кобук.

Нагадуємо, що у «Нова Доба» у партнерстві з освітньою агенцією «Вивчай!» розпочинає спеціальну рубрику «Освіта за кордоном». Фахівці агенції розповідають про можливості здобуття освіти в Канаді, США, країнах Європи, – від мовних курсів, до вищої освіти.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x