Голів студентських рад ВНЗ Черкащини об’єднала обласна конференція

Голів студентських рад ВНЗ Черкащини об’єднала обласна конференція

Обласна студентська наукова конференція «Стан розвитку наукової діяльності у Черкаській області: студентський аспект» 18 травня об’єднала голів студентських рад вищих навчальних закладів. Вона відбулася за ініціативи Студентської ради при облдержадміністрації та за підтримки управління освіти і науки ОДА на базі Східноєвропейського університету економіки та менеджменту відбулася. Про це повідомляють в управлінні освіти і науки ЧОДА.

Студентський рух є основою демократії та європейського поступу нашої країни, зазначив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський. Він також означив комплекс заходів державної політики щодо сприяння науковій діяльності студентської молоді.

Водночас Валерій Данилевський відзначив, що з метою забезпечення ринку праці конкурентоспроможними спеціалістами, зменшення відтоку молоді за кордон протягом трьох останніх років розвиток вищої школи відбувається під знаком реформ та потужних трансформацій. У цьому контексті вищій освіті надано принципово нові орієнтири, що знайшли своє відображення у Законі України «Про вищу освіту» та ряді відповідних підзаконних актів.

Забезпечення якості вищої освіти є складовою проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року. Означене питання визначене одним з пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації.

Знання іноземної мови, володіння комп’ютерними технологіями, комунікаційні навики, глобальне мислення у співвідношенні з професійною освітою у сфері бізнесу, маркетингу, реклами дають зовсім інші перспективи, – наголосив Валерій Вікторович.

Для провадження ефективної наукової роботи вищими навчальними закладами Черкащини налагоджено співпрацю щодо наукової та інноваційної взаємодії з науковими установами, навчальними закладами Європи та світу.

Для підтримки наукової діяльності, покращення навчально-виховного процесу,науковці та викладачі, студенти ВНЗ області мають широкий доступ до різноманітних грантових та стипендіальних програм, а саме: Індивідуальні гранти Еразмус + (Євросоюз); Навчальна програма Ісфрада (Франція); Програма обміну викладачами FEP (США); Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів UGRAD (США); Програма стажування молодих викладачів агрономічних та технічних спеціальностей Apollo, Німеччина; Стипендіальна програма ім. Станіслава Толпи (Польща); Стипендіальна програма Фулбрайт, та Е. Маскі (США); Стипендіальні програми DAAD (Німеччина); Стипендіальні програми ЮНЕСКО.

Завдяки цим програмам та договорам у 2016 році для участі в конференціях, семінарах та інших заходах до Польщі, Німеччини, Італії, Нідерландів, Чехії, Бельгії, Австрії, Швейцарії, США, Іспанії та ін. країн було відряджено сотні студентів, науковців, викладачів та аспірантів.

У ВНЗ Черкащини провідні науковці світу вже традиційно проводять лекторії, курси та науково-методичні семінари. Зокрема, лекції науковця Сіднейського університету Роберта Монтгомері у рамках навчального курсу «Особливості викладання іноземної мови професійного спрямування на сучасному етапі»; тренінг для науковців «Можливості програми «Горизонт–2020»; лекції професора кафедри соціології факультету соціальних наук університету Макмастера Віктора Сацевича (м. Гамільтон, Канада) «Іміграція, мультикультуралізм, розмаїття».

– Отож, українській освіті та науці нині законодавчо надані принципово нові вектори розвитку, слідуючи яким виважено трансформується вища школа Черкащини. За умов жорсткої конкуренції переможцями стануть лише ті, хто зможе запропонувати високоякісний продукт на ринку праці: інтелект, здатність до інновацій та аналітичного мислення для впровадження позитивних економічних та соціально-політичних змін, – підсумував Валерій Данилевський.

Принагідно Валерій Вікторович вручив Подяки управління кращим студентам області

Спеціаліст відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення управління освіти і науки облдержадміністрації Павло Прибіш означив питання медіадіяльності студентської ради, зокрема щодо популяризації наукової роботи. Водночас закцентував увагу на збільшенні релевантності публікацій у соціальних мережах. Водночас надав рекомендації щодо створення акаунтів та спільнот студентських рад на теренах соціальних мереж.

У ході конференції відбулася презентація наукової діяльності студентської молоді вищих навчальних закладів регіону, розглядалися звіти голів студентських рад щодо проведених наукових досліджень у ВНЗ, обговорювалися можливості та шляхи їхньої реалізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x