На Чигиринщині подбали про прадавню криницю

На Чигиринщині подбали про прадавню криницю

У рамках двомісячника з благоустрою територій, акцій «За чисте довкілля», «Розчистимо лісові джерела» Матвіївським лісництвом державного підприємства «Чигиринське лісове господарство» облаштовано криницю «Дяківська», що знаходиться між хутором Вдовичине і селом Матвіївка. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Ця криничка стоїть тут ще з прадавніх часів. Хто знає, можливо сам Богдан Хмельницький пив із неї воду, аби набратися сил та відновитися після відважних битв. Здавна місцеві приходили сюди по воду, бо вважали, що вона живильна й допомагає зцілити від багатьох хвороб. Та й нині люди з навколишніх сіл набирають воду у цій криниці. Вони теж стверджують, що вона тут не лише дуже смачна, а й має певні лікувальні властивості.

Хоча криничка і знаходиться не на території держлісфонду, а поблизу лісу Матвіївського лісництва, лісівники все ж взялися її облаштовувати – встановили паркан навколо та побудували затишне місце для відпочинку з накриттям, зробили гарні доріжки, почистили саму криничну – усе в природно-лісівничому стилі, якого завжди дотримуються чигиринські лісівники. Відтепер це місце привертатиме увагу не лише місцевих, а й туристів, адже тут все зроблено для комфортного відпочинку у лоні природи.

«Минулого року у Чигиринському лісництві облаштували джерело «Селещанське», неподалік Чигирина. Цього року провели реконструкцію «Дяківської» кринички та облаштували територію навколо. Робота у цьому напрямку працівниками лісгоспу та структурних підрозділів ведеться постійно. Ми й надалі будемо приводити до ладу природні пам’ятки й інші цікаві улюблені чигиринцями місця для відпочинку, адже вода – це джерело життя й запорука здоров’я», – відзначив директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x