Охолоджуємо дім

Охолоджуємо дім

✓ Встановіть на вікна жалюзі або закрийте їх щільними білими фіранками з природних матеріалів.

✓ Вікна, що виходять на сонячну сторону, варто обклеїти фольгою. Підійде навіть харчова. Клеїти її краще за допомогою мильного розчину. Потім такий «клей» легко відмити.

✓ Якщо фольгу приклеюєте скотчем, ліпіть стрічку не на скло, а на раму. Від неї відмивати клей буде легше.

✓ Провітрювати приміщення найкраще рано вранці, до сходу сонця, пізно ввечері або вночі. Лише не забудьте встановити сітку від комах, а якщо живете на першому-другому поверсі – то і ґрати від злодіїв.

✓ Коли спека геть дістала, можна розвішати по будівлі мокрі рушники. Також можна намочити і штори.

✓ Періодично розбризкуйте по житлу з пульверизатора воду з ароматами м’яти або цитрусових (пару крапель ароматичного масла на пляшку води).

✓ Килими на долівці краще замінити тоненькими ряднами, які хоч і мають гірший вигляд, але не утримують тепло.

✓ Якщо вночі дуже спекотно, зняті зі стін килими можна скласти вдвічі, застелити ковдрою і накрити простирадлом. На такому імпровізованому ліжку спати буде твердіше але прохолодніше, ніж на звичайному.

✓ Вологе прибирання варто робити щодня зранку, щоб позбавитися пилу і зволожити повітря.

✓ «Дешевий і сердитий» кондиціонер можна виготовити зі звичайного вентилятора. Для цього воду, заморожену в пластикових пляшках, поставте на тарілці перед вентилятором.

✓ На період різкого підвищення температури повітря краще відмовитися від печених і смажених страв. По-перше, для їх перетравлювання організму потрібно багато вологи, а по-друге, під час приготування такої смакоти плита підвищує рівень температури в житлі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x