Черкаські рятувальники відвідали санаторій «Мрія»

Черкаські рятувальники відвідали санаторій «Мрія»

За доброю традицією кожного сезону черкаські рятувальники відвідують санаторій-профілакторій «Мрія», проте кожна зустріч співробітників ДСНС та дітей проходить по-новому та цікаво. Чергова зустріч відбулася 20 липня, коли до санаторію в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» завітали співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Розпочавши зустріч із профілактичної бесіди, інспектори ДСНС нагадали хлопчикам та дівчаткам правила безпеки в побуті та під час літніх канікул, зокрема, на відпочинку в лісі та біля води. Також працівники медичної служби аварійно-рятувального загону спецпризначення продемонстрували методи надання першої медичної допомоги потопаючому, а діти на манекені спробували зробити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень.

Черкаські рятувальники відвідали санаторій «Мрія» «Головне правило приємного відпочинку влітку – це безпека. Адже лише з дотриманням елементарних правил безпеки життєдіяльності чи то вдома, чи на відпочинку в лісі або на водоймах можна провести літо приємно та безпечно», – звернулася до присутніх головний фахівець Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Марина Мозгова.

Дітвора із захопленням та азартом брала участь у «вікторині безпеки» від Посіпаки-рятувальника. Відгадуючи загадки та відповідаючи на питання рятувальників, діти пригадали основні правила безпеки, які вивчали на уроках.

Далі, розгорнувши на майданчику санаторію «зону безпеки», бійці ДСНС, які приїхали на пожежному автомобілі, продемонстрували дітям пожежно-рятувальне обладнання та спорядження. Присутні наввипередки поспішали приміряти бойовий одяг вогнеборців, потримати в руках ножиці, якими розрізають метал та піднятися на пневмоподушці.

Наприкінці заходу найсміливіші мали можливість позмагатися у конкурсі «Влучний ствольщик», де за допомогою пожежного ствола з водою під певним тиском необхідно було влучати у м’яч, який за декілька метрів лежав на триногах. Проте, найемоційнішим моментом зустрічі, як зазвичай, був «фонтан позитиву», де діти купалися під струменем води та дякували співробітникам Держслужби з надзвичайних ситуацій за досить цікаву, повчальну та позитивну зустріч.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x