«Черкаський Дніпро» припиняє участь в розіграші національного Кубка

«Черкаський Дніпро» припиняє участь в розіграші національного Кубка

У виїзному матчі в селі Ковалівка оновлений склад «Черкаського Дніпра» зазнав поразки із рахунком 2:3. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Черкаський спорт».

«Колос» – «Черкаський Дніпро» 3:2 (2:1)
26 липня. Стадіон «Колос». 500 глядачів. 25 градусів. Ясно.
Арбітр: Ю.Іванов (Донецька обл.)

«Колос»: Яшков, Зозуля, Матвеєв, Максименко, Клименчук (Соломка, 61), Мілько, Задоя, Коропецький, Гавриш (Яровенко, 81), Рябов, Нехтій (Бондаренко, 61).

«Черкаський Дніпро»: Будюк, Шведенко (Шурубура, 72), Тарасенко, Сутченко, Сторчоус, Крамар, Бойко (Зоря, 46), Кошадзе, Смірнов (Чорний, 61), Качур, Ічанський. Запасні: Панченко, Нікішов, Тенжицький, Колос.
Голи: Нехтій (33), Коропецький (41), Гавриш (76) – Максименко (13, автогол), Сторчоус (89, пен).

«Черкаський Дніпро» – колишній претендент на вихід до УПЛ – нині переживає зміну поколінь. Звідси й поява у стартовому складі на кубковий матч з «Колосом» відразу декількох футболістів, які ще не досягли двадцятирічного віку. Мова про дев\’ятнадцятирічних Шведенка і Бойка, які не так давно у складі юніорської команди підкорили золоту вершину національного чемпіонату, а зараз є ключовими виконавцями основного складу професійного клубу «Черкаський Дніпро». Сутченку і Смірнову ледь виповнилося двадцять, а Будюк та Ічанський переступили двадцятирічний рубіж. Однак, як відомо, молоді футболісти завжди голодні до футболу, а тому легкого шляху «Колосу» до наступного етапу вони не обіцяли… Щоправда, й ковалівці налаштовувалися у звітному протистоянні лише на перемогу, яка могла стати для «Колосу» історичною, адже попервах у 1/16 фіналу Кубка України команда Костишина не виступала.

Обидва колективи з перших хвилин почали демонструвати високі швидкості. Ковалівці свої атаки організовували через фланги, у потрібний момент підключаючи до наступів технічного Гавриша. Черкащани великі сподівання покладали на правого напівоборонця Крамара, максимально забезпечуючи швидкісного хавбека спортивним снарядом. Швидкий початок матчу подарував глядачам, яких на трибунах ковалівського стадіону зібралося близько півтисячі, велику кількість напівмоментів, що в більшій мірі виникали на половині поля «Черкаського Дніпра». Але першими в рахунку повели гості: Крамар виконав простріл з правого флангу, м\’яч рикошетом від Максименка зачепив дальну стійку і залетів до сітки – 0:1. Дуже швидко черкащани отримали нагоду рахунок подвоїти, але, на щастя для ковалівців, досвідчений Качур, обікравши Максименка, пробив занадто вище воріт. Після цього за справу взялися підопічні Костишина.

Небезпечно прострілював у штрафний майданчик «Черкаського Дніпра» Зозуля, але до адресата м\’яч не дійшов. Трішки невистачило швидкості Нехтію, якого випередив воротар, обірвавши небезпечну передачу, що її виконав Гавриш. Та свого ковалівці домоглися. На тридцять третій хвилині матчу Коропецький, перебуваючи в оточенні оборонця, навісив у воротарський майданчик, а Нехтій ударом з напівоберту відновив рівновагу в рахунку – 1:1, забивши свій перший гол у футболці ковалівського клубу.

Черкащани, у свою чергу, продовжували вибудовувати свої атаки через правий фланг, але простріли, що їх виконував Крамар, зиску команді Кирилюка не принесли. Натомість, «Колос» забив у першому таймі ще раз. Гавриш виконав удар зі стандарту, м\’яч у воротарському отримав Матвеєв і передачею в один дотик вивів на вогневий рубіж Коропецького. «Малюк» не схибив – 2:1.

У другій половині матчу ковалівці продовжували атакувати, раз у раз загрожуючи воротам молодого Будюка. Ось голу від своїх улюбленців уболівальникам ковалівського клубу довелося чекати майже увесь другий тайм. Соломка, який вийшов на поле по перерві, виконав елегантний навіс на Гавриша, а Віталій не менш ефектним ударом – у стрибку головою – подвоїв перевагу ковалівців над непоступливим опонентом. До слова, неуловимий напівоборонець повинен був відзначатися у воротах «Черкаського Дніпра» значно раніше, але жодному з його ударів тоді стати результативними не судилося. Кінцевий рахунок матчу встановили черкащани, реалізувавши пенальті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x