В області визначили «Учителя року»

В області визначили «Учителя року»

20 грудня 2017 року в актовій залі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбулося нагородження переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року−2018». «Нова Доба» про це дізналася в Управлінні освіти і науки ЧОДА.

Нагадаємо, у ІІ (обласному) турі конкурсу взяли участь 82 особи. Це вчителі української мови та літератури, фізики, німецької мови та фізичної культури з усіх районів, міст і територіальних громад Черкащини. У ході відбіркового дистанційного етапу конкурсанти презентували власні Інтернет-ресурси, пройшли он-лайн тестування з фаху. До визначення трьох фіналістів у кожній номінації були залучені не лише науковці й педагоги-переможці Конкурсу попередніх років, а й представники методичних служб області. Це дало змогу підвищити прозорість та об’єктивність оцінювання. Протягом двох попередніх днів учасники фінального туру презентували власну педагогічну ідею, розробляли та захищали авторські творчі проекти, проводили уроки, демонстрували високий рівень володіння методикою інтерактивних форм роботи під час проведення майстер-класу «Я роблю це так».
Відкрив урочистість перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, який відзначив ключове значення освітньої галузі для суспільно-економічного розвитку та становлення області та держави в цілому: «Не дивлячись на різні галузі розвитку області, серед пріоритетів – інвестиції у знання. Саме інвестуючи в освіту ми реалізовуємо наше майбутнє».
Також Віталій Володимирович подякував усім учасникам конкурсу, які представили свої напрацювання. Водночас висловив слова подяки освітянам за волонтерську роботу, підтримку військових.

В області визначили «Учителя року»

Принагідно за багаторічну сумлінну працю Віталій Коваль вручив пам’ятний нагрудний знак «200 років від дня народження Тараса Шевченка» ректору Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталії Чепурній.
Вітаючи конкурсантів-фіналістів, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський наголосив на ролі педагога для українського суспільства: «Сьогодні ми вшановуємо кращих з кращих − фіналістів обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2018». Ці педагоги своїм серцем і розумом плекають майбутнє: людину, суспільство, націю».
До слів вітань також долучилася голова обкому Профспілки працівників освіти і науки Ольга Жалдак: «Освіта Черкащини завжди була на висоті. Символічно, що з покоління в покоління продовжуються традиції освітян, які є прикладом для всієї України. Ми пишаємося вами!».
Гарний настрій конкурсантам та всім присутнім протягом заходу дарували учасники зразкового вокального колективу «Белісімо», зразкового хореографічного ансамблю «Надія» Черкаської спеціалізованої школи № 20.
У рамках заходу учасники конкурсу мали змогу продемонструвати творчі грані власної особистості та завоювати чи не найважливішу нагороду − приз глядацьких симпатій. Для цього фіналісти підготували домашнє завдання – творчу самопрезентацію «Я – учитель Нової української школи». Окрім випробування педагогічних здібностей на учасників конкурсу чекали також випробування гумором, під час якого вони мали знайти дотепні відповіді на запитання.

В області визначили «Учителя року»

Найурочистішою хвилиною заходу стала церемонія нагородження переможців і фіналістів ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018».
Дипломи та цінні подарунки учасникам вручили начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський та заступник начальника Оксана Сімушіна.
Отже, за результатами конкурсних випробувань на всеукраїнському етапі конкурсу педагогічну честь Черкащини захищатимуть:
• у номінації «Німецька мова» − учитель німецької мови Першої міської гімназії Черкаської міської ради Надія Карнаухова;
• у номінації «Українська мова і література» − учитель української мови і літератури Канівської гімназії імені Івана Франка Канівської міської ради;
• у номінації «Фізика» − учитель фізики та інформатики Черкаської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів №19 Черкаської міської ради Людмила Пасічна;
• у номінації «Фізична культура» − учитель фізичної культури Черкаської спеціалізованої школи І−ІІІ ступенів № 33 ім. Василя Симоненка Черкаської міської ради Марія Глоба.
Приз глядацьких симпатій отримала учитель української мови і літератури НВК «Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання» Уманської міської ради Ірина Шевченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x