На засіданні Тальнівської райради вирішили долю майна лікарні

На засіданні Тальнівської райради вирішили долю майна лікарні

3 січня 2018 року відбулося засідання 21 (позачергової) сесії Тальнівської районної ради сьомого скликання, яке провела голова районної ради Валентина Любомська. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Тальнівської РДА.

Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять справжніх патріотів України, які віддали своє життя за незалежність, свободу та територіальну цілісність України. Після чого було розпочато сесію районної ради. В її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Клименко Василь Петрович, заступник голови райдержадміністрації Півторак Тетяна Олександрівна, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

Голова районної ради Валентина Любомська повідомила, що до районної ради надійшли документи про внесення змін до депутатської фракції Тальнівської районної партійної організації ВО «Свобода»у Тальнівській районній раді. Зокрема, виведено Каплюченка Миколу Андрійовича зі складу фракції в зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата та введено до складу фракції Данилюка Василя Миколайовича. Також обрано головою даної депутатської фракції в районній раді депутата Мельник Валентину Михайлівну. Голова районної ради побажала їм плідної діяльності.

Після конструктивного обговорення було прийняте рішення про затвердження актів приймання-передачі та закріплення майна на праві оперативного управління за комунальним закладом «Тальнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тальнівської районної ради. З означеного питання інформувала головний лікар Данилюк Ганна Вікторівна. Прийнятим рішенням закріплено майно та автотранспорті засоби за вищезазначеним закладом на праві оперативного управління.

Депутати підтримали проект звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., голів депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України, народних депутатів України щодо підтримки законопроекту № 7403-2, внесений депутатом Новицьким Ігорем Валерійовичем. Зокрема, у зверненні зазначено, що 7 грудня 2017 року Верховною Радою України було прийнято проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», а 21 грудня на підставі подання Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики прийнято рішення про певну зміну редакції проекту Закону, внаслідок чого запроваджується скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку.

Запровадження відповідної норми створить окремим суб\’єктам господарювання, що займаються рослинництвом, несприятливі, дискримінаційні умови діяльності порівняно з іншими товаровиробниками. Задля виправлення цієї ситуації у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур» (реєстр. № 7403-2). Вказаним проектом пропонується виключити з Податкового кодексу України положення щодо невідшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку. 21 грудня 2017 року зазначений законопроект включено до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Депутати переконані, що прийняття законопроекту № 7403-2 забезпечить недопущення завдання збитків аграріям, які займаються виробництвом олійних культур та сприятиме зміцненню репутації України, як надійного торгового партнера.

Розглянуті на позачерговій сесії питання порядку денного знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень. Перед завершенням роботи сесії слово взяв голова райдержадміністрації Клименко Василь Петрович: привітав депутатів районної ради із Новим роком та Різдвом Христовим. Побажав всім мирного неба, міцного здоров’я, успіхів та подальшої співпраці у вирішенні всіх питань на користь жителів Тальнівщини.

На завершення роботи сесії голова районної ради Валентина Любомська подякувала всім за активну роботу при підготовці та проведенні сесії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x