Догляд за кучерявим волоссям

Догляд за кучерявим волоссям

Кучеряве волосся завжди більш сухе і пористе порівняно з прямим. При цьому, не важливо, від природи вони скручуються чи це результат хімічного втручання. Щоправда, після тривалого завивання волосся завжди набагато проблемніше, ніж натуральні кучері.

Кучеряве волосся насамперед потребує зволоження. Тому звертайте увагу на засоби для догляду з екстрактами алое вера, календули, водоростей. Крім них, у списку інгредієнтів варто шукати вітаміни, а також цінні олії – наприклад, авокадо, аргана або кокоса.
Друга проблема кучериків – це пористість. Кожен наш волосок покритий кутикулою – безліччю кератинових лусочок. Гладка кутикула дає здоровий блиск, підсилює міцність. Але в кучерявому волоссі ці лусочки розкриті, тому воно зазвичай більш тьмяне і ламке. Щоб «закрити» кутикулу, потрібні продукти з рівнем pH від 3 до 3,5.

Часто власниці кучерів активно використовують «масла» для волосся, які не треба змивати. Як правило, під подібними назвами ховаються продукти з вкрай низьким вмістом натуральних олій. Тому не захоплюйтеся надто подібними сироватками для волосся і ретельно вивчайте склад, який вказаний на упаковці засобу.
Власниці навіть дуже красивих локонів часто прагнуть зробити їх прямими і регулярно користуються праскою. Для кучерявого волосся цей прилад – справжній ворог. Він тільки посилює проблеми і провокує додаткові ушкодження структури. Якщо вже так хочеться змін у зовнішності, обов\’язково використовуйте продукти для термозахисту. А для догляду вибирайте засоби з потужним зволожувальним ефектом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x