Навіщо потрібен тонік для обличчя?

Навіщо потрібен тонік для обличчя?

Сьогодні існує безліч засобів для догляду за обличчям. Один із них – тонік для обличчя. Часто дами ним нехтують, не помічаючи моментального ефекту. Насправді ж, це важливий етап щоденного догляду.

Завдяки тоніку поліпшуються кровообіг і обмінні процеси в шкірі обличчя. Він видаляє залишки засобів для умивання та готує шкіру до поглинання корисних компонентів крему та сироватки.
Засоби для сухої і чутливої шкіри містять поживні речовини і зазвичай не містять спирту. У їх склад часто включають ліпіди, які насичують, відновлюють і зволожують шкіру. Наявність у тоніку провітаміну В5 позначається сприятливо на стані шкіри, він захищає її від подразнення.
Тонік для проблемної шкіри необхідний для запобігання утворення вугрової висипки, акне. До їх складу найчастіше входять ефірні масла, екстракти трав. Тонік для нормальної шкіри має на меті освіжити, зміцнити шкіру і наситити вітамінами.
Значна кількість виробників пропонують для жирної шкіри тонік на спирту. Щоправда, для щоденного використання такий засіб не підходить, адже висушуючи постійно шкіру, можна спровокувати ще активніше жировиділення, подразнення і, як наслідок, ще більше запалень. Радимо обирати тоніки з протизапальною та заспокійливою дією, але без вмісту спирту. Спиртовий же засіб знадобиться для періодичного використання – для підсушування та дезінфекції уражених вуграми ділянок шкіри.

Тоніки можна приготувати і в домашніх умовах. Наприклад, для цього можна використовувати проціджений та охолоджений відвар трав або ж кип’ячену воду з ефірною олією відповідно до типу шкіри. Особливою популярністю користуються тоніки на основі меду та лимона.
Медовий тонік
Змішайте 1 ст. л. ложку меду з 0,5 склянки кип’яченої води, розмішайте суміш до однорідного стану. Тонік готовий! Мед відмінно зволожує і живить шкіру, так що не дуже підійде для жирної шкіри, а ось на нормальну або суху діятиме позитивно.
Лимонний тонік
До кип’яченої води додайте 1–2 ст. л. ложки лимонного соку або трішки лимонної кислоти. Цей тонік відмінно підсушить і вирівняє тон шкіри.
Медово-лимонний тонік
Мед і лимон можна змішати разом, тільки розбавити засіб необхідно великою кількістю води. Подвійний заряд вітамінів та бадьорості для вашої шкіри.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x