На Черкащині вшанували полеглих у Другій світовій

На Черкащині вшанували полеглих у Другій світовій

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вшанували на Черкащині. В обласному центрі на Пагорбі Слави відбувся символічний мистецький захід. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОВА.

– Сьогодні по світу лунало «Ніколи знову», – зауважив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Як спомин про Другу світову війну. Про тих, хто боронив людство від нацизму. Хто здолав те зло. Чиє життя забрала війна… Сьогодні по всій Україні лунали повітряні тривоги. Знову. Наше небо розпинали російські ракети і дрони. Знову і знову.

Країна-терорист готова трощити все навкруги та вбивати, додав він.

– Єдиний шлях до перемоги та миру тепер – спільний удар усього світу по рашизму, – наголосив Ігор Табурець. – Щоб «Ніколи знову» стало реальністю, а не просто словами. Вічна памʼять усім загиблим у Другій світовій війні. Слава кожному та кожній, хто бився проти нацизму та переміг! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми завдячуємо життям!

Довідково:

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

День пам’яті та перемоги – це нагадування, що Друга світова розпочалася внаслідок домовленостей двох тоталітарних режимів: націонал-соціалістичного (нацистського) у Німеччині й комуністичного в СРСР, а також мовчазного небажання найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам.

Друга світова охопила значну частину планети. Участь у ній взяла 61 держава. Воєнні дії велися на території близько 40 країн – в Європі, північній Африці, Азії, Тихоокеанському регіоні. За різними оцінками, в тій війні загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x