Ангіографічне відділення відкриють на Уманщині

Ангіографічне відділення відкриють на Уманщині

Філію Черкаського обласного кардіологічного центру планують відкрити на базі Уманської центральної районної лікарні. Її обладнають ангіографом та сучасним устаткуванням. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Нині серцево-судинні та судинно-мозкові патології надзвичайно поширені серед українців та є причиною смерті у 60 % випадків. Вчасно ж проведене обстеження завдяки ангіографу та належне лікування зменшує ризик смертності від інфаркту до 3,8 %. Тож відкриття агіографічного відділення на Уманщині дасть шанс на збереження здоров’я та життя тутешнім жителям.

З державного бюджету на облаштування філії обласного кардіоцентру, зокрема придбання ангіографа, вже виділили 11,5 млн грн. Ще майже стільки ж мають знайти Уманський, Тальнівський, Монастирищенський, Жашківський та Маньківський райони. Оскільки жителі саме цих районів будуть насамперед обслуговуватися у відділенні.

– Працювати над можливістю відкриття саме на Уманщині ангіографічного відділення ми почали ще торік, – зауважив Сергій Овчаренко. – Цей район був обраний не випадково. Зважаючи на віддаленість від обласного центру, хворим доводиться долати до 250 кілометрів, аби отримати належну допомогу. І це в ситуації, коли лік йде на хвилини. Зрозуміло, що створення ангіографічного відділення у північно-західному окрузі Черкаської області у подальшому дасть змогу надавати медичну допомогу пацієнтам значно швидше та якісніше. Частину коштів на агіографічне відділення надасть держава. Втім до співфінансування мають долучитися й місцеві органи самоврядування.

Як відзначив голова Уманської РДА Євгеній Данченко, роботи на базі центральної районної лікарні – стартували. Спеціалістами-розробниками вже підготовлена проектно-кошторисна документація для реконструкції поліклінічного відділення центральної районної лікарні з метою створення відділення ангіографії. Кошти на це виділено з районного бюджету за підтримки депутатського корпусу Уманської районної ради. Проведено співбесіди з сільськими головами, завдяки чому на даний момент на облаштування відділення уже зібрано 2 мільйони гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x