Лікуємо волосся цибулевим соком

Лікуємо волосся цибулевим соком

Маску з цибулі вже протягом багатьох десятиліть вважають чудовим засобом для догляду за волоссям. Її цілющі властивості оцінили ще наші пращури, які активно використовували цибулю у косметичних цілях.

Найпростіший спосіб застосування – чистий цибулевий сік без будь-яких домішок. Засіб масажними рухами необхідно втерти в корені волосся та тримати годину. Потім змити за допомогою шампуню. При випадінні волосся маски з соком цибулі потрібно робити один або два рази на тиждень протягом одного-двох місяців. Із метою профілактики достатньо 10 процедур один раз на тиждень.

Можна «підсилити» користь цибулевого соку для волосся, якщо поєднати його відварами реп’яха, шавлії, кропиви або лопуха. Змішувати відвари трав із соком цибулі необхідно у співвідношенні 1:1, наносити на корені і всю довжину волосся.

Для жирного волосся рекомендють готувати такий засіб: 2−3 столові ложки коньяку змішати із невеликою кількістю цибулевого соку. У суміш додати жовток одного яйця або столову ложку меду – це буде основа маски. Нанести на шкіру голови і волосся втираючи. Через годину змийте великою кількістю теплої води з шампунем. Якщо додавати в маску мед, волосся стане більш густим.

Як позбавитися від різкого запаху?
Все ж цибулева маска для волосся, залишає різкий неприємний запах. Найпростішим методом його усунення є ополіскування відваром на основі цибулиння. Проте цю процедуру не рекомендують робити власницям світлого волосся, адже так можна пофарбувати пасма.

Є ще декілька секретів, що допомагають усунути неприємні наслідки від масок на основі цибулі. Перший перевірений спосіб – це нанесення на волосся косметичної глини будь-якого кольору. Робити це потрібно обов’язково відразу після маски. Глина за півгодини повністю вбере у себе різкий запах. Для усунення сухості волосся можна також додати будь-яку олію. Глину краще розчиняти у трав’яних відварах на основі кропиви або ромашки. Але змивати глину слід не шампунем, а звичайною теплою водою, допоки вона не стане прозорою. Після цього рекомендують скористатися кондиціонером або бальзамом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x