Посадовці прокоментували ситуацію про підозру в розтраті бюджетних коштів

Посадовці прокоментували ситуацію про підозру в розтраті бюджетних коштів

Заступник міського голови Ігор Волошин, заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Максим Шадловський та приватний підприємець, котрим було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) ККУ сьогодні продемонстрували обладнання, яке закупили через систему «ProZorro». Наразі спортивний інвентар знаходиться на складі в приміщенні колишньої тютюнової фабрики. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Головному прокурору області були надані матеріали слідства, в яких є інформація, що спортивного обладнання немає у наявності. Ми хочемо продемонструвати, що воно на місці, – пояснює мету зустрічі з представниками ЗМІ Максим Шадловський.

Як розповідає Микола Бондаренко, котрий разом із дружиною є постачальниками інвентаря, на цьому складі обладнання зберігають вже кілька місяців, до цього воно лежало в іншому місці.

– Тендер відбувся із четвертої спроби. Тут наявне все обладнання, що пройшло за договором у повному складі. По факту – це набір плит, що збирають у пазли, м’які мати та мати для покриття. Правоохоронці офіційно подавали запити та бачили відео, як розвантажували цей інвентар. Крім того, вони приходили сюди з комісією, описували обладнання і перевіряли, чи все у наявності. Проте вчора вручили підозру, в якій вказано, що обладнання не було поставлено, – коментує пан Микола.

Посадовці прокоментували ситуацію про підозру в розтраті бюджетних коштів

Посадовці запевняють, обладнання – високоякісне, німецького виробництва, має міжнародні сертифікати спортивної гімнастики. На тендері було 4 лоти, загальна їхня вартість приблизно 4,5 млн гривень, один лот приблизно на півмільйона не відбувся. Проте завдяки тендеру ціну знизили і вдалося зекономили близько 400 тисяч гривень. Цей інвентар закупили для дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» (адреса Чорновола, 54, колишній кінотеатр «Мир»).

За словами Ігоря Волошина, представники школи оглянули інвентар. Проте через те, що у приміщенні наразі проходить ремонт, обладнання не було встановлено. Тендер на його закупівлю все ж відбувся, а ремонт не був ще закінчений (планували закінчити до кінця року). Через це інвентар не передали до школи. Місце, де нині його зберігають, було вибрано через те, що там сухо та не тече дах і є сигналізація.

Нагадуємо, що на цей час триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x