Вихованець «Черкаських Мавп» потрапив у 12 кращих баскетболістів

Вихованець «Черкаських Мавп» потрапив у 12 кращих баскетболістів

Вихованець «Черкаських Мавп» – Святослав Михайлюк потрапив у 12 кращих українських баскетболістів, яких візьме Майк Фратело на перший світовий чемпіонат для збірної України. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Сьогодні тренерська рада оголосила повний список гравців, котрі поїдуть до Іспанії у складі збірної України.

Сімнадцятирічний Михайлюк має стати наймолодшим гравцем цього чемпіонату світу. Більше того, вихованець «Черкаських Мавп» може побити рекорд легендарного Арвідаса Сабоніса і стати наймолодшим гравцем за всю історію проведення світових першостей.

Литовський бігмен дебютував на чемпіонаті Світу у Колумбії (1982-го року) також у сімнадцятирічному віці. На момент першого матчу Сабонісу було сімнадцять років та чотири місяці. Михайлюку ж на сьогодні сімнадцять років і неповні три місяці. Серед наймолодших зірок світового баскетболу слід відзначити і дебют Рікі Рубіо на Олімпіаді 2008-го, свою срібну нагороду іспанець здобув у 18 років.

Окрім того, Михайлюк вже став наймолодшим гравцем в історії збірної України, побивши своєрідні рекорди Віталія Потапенка та Сергія Ліщука, які дебютували за збірну у 18 років.

У контрольних матчах напередодні чемпіонату Світу Михайлюк чотири рази виходив на майданчик у формі української збірної. Найвдалішим матчем для черкасця була гра проти Філіпін, у якій Святослав здобув 12 очок та 4 підбирання.

Ще один представник «Черкаських Мавп» – Станіслав Завадський, на жаль, не поїде на чемпіонат Світу. Перепоною цьому стали проблеми з документами. Справа в тому, що станом на сьогодні Завадський вважається натуралізованим гравцем, адже народився він у Придністров’ї, а виступати у такому статусі за збірну може лише один гравець. Зрозуміло, що за таких обставин перевагу віддали Пуху Джетеру. Правда, це не означає, що Станіславу закрита дорога до збірної. Незабаром всі юридичні моменти можуть бути владнані, однак на чемпіонат Світу центровий не поїде. Вже сьогодні Завадський прибув у розташування «Черкаських Мавп» та провів своє перше тренування з помаранчево-чорними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x