У Черкасах розпочали свою роботу курси з надання першої медичної допомоги

У Черкасах розпочали свою роботу курси з надання першої медичної допомоги

У Черкасах на базі Муніципального центру розвитку (колишньої тютюнової фабрики) розпочали діяти курси з надання першої медичної допомоги. Навчання проводить Юрій Бейкун, хірург з 3-ої міської лікарні. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

Учора «медичні» навчання пройшли близько 20 черкасців, серед яких і депутати міської ради Микола Кудрявцев, Микола Бондаренко, Оксана Мелікова, Руслан Зоря та Наталія Даньковська.
Юрій Бейкун розповів про те, як надавати першу медичну допомогу в різних ситуаціях. Найбільше акцентувалась увага саме на пораненнях та травмах, які можна отримати під час бойових дій, артобстрілах, бомбуваннях.
– Наша команда вирішила проводити такі курси у Черкасах. Ми розуміємо, що зараз треба бути готовим до всього. Відбулося перше навчання, надалі ми запрошуватимемо черкасців до Муніципального центру розвитку, де можна опанувати ази надання першої медичної допомоги. Думаю, нині це буде актуально, враховуючи події на Сході країни і ситуації, яка відбувається в Україні, – зазначив депутат від «Вільних демократів» Микола Кудрявцев, який і ініціював проведення цих курсів.

За його словами, надалі проведенням навчання опікуватиметься депутат міської ради – Олег Роскопін, єдиний депутат-медик у міській раді. У планах залучити не лише міські лікарні, але й Черкаське медичне училище. Планується проводити подібні курси в школах і на підприємствах міста.

У планах – співпраця з іншими організаторами подібних навчань в Україні. На переконання Миколи Кудрявцева, особливо важлива «тактична медицина» – допомога на полі бою чи під час самих бойових дій. Фахівців обмаль.

– Є попередня домовленість з лікарями з міста Боярка. Вони організовують курси «тактичної медицини» за методичними рекомендаціями для військових країн НАТО. На жаль, у нашому місті таких спеціалістів нема. Взагалі у мене є мрія створити щось на зразок Центру безпеки і підготовки в Черкасах, де викладатимуть курси надання першої медичної допомоги, виживання, військової справи і охорони правопорядку, – говорить Микола Кудрявцев.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x