Чемпіоном світу з карате став черкасець

Чемпіоном світу з карате став черкасець

Черкасець Олександр Науменко тріумфував на чемпіонаті світу за версією FSKA, що проходив у Португалії. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Із Піренеїв спортсмен привіз чотири нагороди: золото, два срібла та бронзу. Своїми виступами Олександр Науменко підтвердив свій високий клас та захистив звання чемпіона.

У свої 23-роки спортсмен вже чотириразовий чемпіон світу. На 16-му чемпіонаті світу Олександр Науменко не опустив планку, виборовши медалі різних ґатунків. Так, у командному куміте Науменко став чемпіоном світу, два срібла виборов у особистому куміте та особистому ката. Бронза підкорилася в абсолютній категорії.

Загалом у змаганнях взяло участь 800 спортсменів з усього світу. Україну представляло 30 спортсменів, єдиним черкащанином з них був саме Науменко. Якісний виступ Олександра допоміг збірній посісти підсумкове друге місце на чемпіонаті.

За словами каратиста, найбільше досягнення, яким він пишається – особисте ката. Адже раніше Олександр Науменко не здобував нагород у цій дисципліні.

Після цього Олександр готується до всеукраїнських стартів. 8-9 листопада черкаські каратисти вирушать на кубок України з карате. А більш рейтингові змагання чекають на Олександра Науменка вже взимку, тоді в Черкасах пройде міжнародний турнір з карате, також спортсмена запрошують на Кубок Азії, який відбудеться в січні.

А нині Олександр Науменко тренує зовсім юних каратистів. Спортсмен запрошує до своїх груп дітей від 5-ти років і старше. Заняття проходять у 9-ій гімназії, ЗОШ №20 та у головному клубі \”Бушидо\” на вул 30 років Перемоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x