У Черкасах пройшов тренінг про висвітлення питань ВІЛ/СНІДу

У Черкасах пройшов тренінг про висвітлення питань ВІЛ/СНІДу

На базі КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради пройшов перший із циклу семінар-тренінг для органів місцевого самоврядування, присвячений правильному й вичерпному висвітленню питань ВІЛ/СНІД, впровадженню інтервенцій у профілактичні заходи регіональної програми з ВІЛ/СНІД. Захід проходив за підтримки Міжнародної організації «Пакт» у рамках Проекту Агентства США з міжнародного розвитку RESPOND. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті охорони здоров’я ОДА.

Одним із основних модераторів виступив головний лікар Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Петро Левченко. Він, зокрема, у ході свого виступу наголосив на важливості проведення такого роду заходів для службовців, які працюють з уразливими до ВІЛ-групами населення.

У ході проведення семінар-тренінгу також виступали заступник головного лікаря Центру Ірина Білоус, керівник центру моніторингу й оцінки Андрій Пономаренко, регіональний координатор МБФ «Міжнародний альянс із ВІЛ/СНІДУ в Україні» в Черкаській області Алла Калініна, голова правління ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Наталія Несват.

Виступаючи, модератори ознайомили учасників із законодавчою базою щодо ВІЛ/СНІДу, розповіли про групи ризику і як з ними працювати, про роботу організацій (державних та неурядових), які працюють у сфері ВІЛ/СНІД в Черкаській області тощо.
Загалом захід проходив у форматі інтерактивного спілкування між усіма його учасниками. Також, крім лекцій та обговорення важливих тем, всі мали змогу переглянути ряд соціальних роликів з ВІЛ-тематики.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x