На Уманщині привітали 500-го новонародженого

На Уманщині привітали 500-го новонародженого

Днями в пологовому відділенні Уманської центральної районної лікарні народився 500-ий громадянин Уманщини – хлопчик, вагою 2 900 кг.
З цієї нагоди голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко та його перший заступник Олег Кожем’як завітали до районної лікарні з подарунками, щоб привітати щасливу маму з села Косенівка Альону Дзісь та її синочка. Про це “Новій Добі” повідомили в Уманській райдержадміністрації.

На Уманщині привітали 500-го новонародженого

До вітань також долучився медичний персонал закладу на чолі з головним лікарем Інною Добрянською, завідуючим пологового відділення ЦРЛ Ігорем Терентюком, теплі слова сказав також сільський голова села Косенівка Ярослав Гончарук.
Прийшла порадіти за доньку її мати Зінаїда Василівна, для якої народження онука є черговою радістю, адже їх у жінки вже семеро.
Приємно зазначити, що нещодавно очільник району Анатолій Петренко вручив жінці нагороду «Мати-героїня», а сьогодні її вітав з народженням онука.

Породілля подякувала гостям за подарунки, а особливо за те, що влада району, працівники медичного закладу, керівництво села турбуються про молоді сім’ї.

За словами Інни Добрянської, завдяки сприянню голови районної державної адміністрації Анатолія Петренка акушерське відділення центральної районної лікарні укомплектоване необхідною апаратурою та оснащенням для надання необхідної допомоги в пологах, в наявності: кардіотомограф, дихальний апарат «Малятко», інкубатор, лампа для фототерапії, реанімаційний столик з підігрівом для новонароджених, рухомі крісла для пологів, дихальний апарат для новонароджених BEAR CUB 750 psv та універсальний стіл з підігрівом типу «Аист» тощо.
На сьогодні проведена реорганізація акушерського відділення для впровадження сучасних перинатальних технологій: створено чотири сімейні пологові зали із сумісним перебуванням партнерів. Дитина в післяпологовій палаті завжди перебуває поряд з матір’ю.

В ЦРЛ введений комп’ютерний моніторинг всіх груп вагітних, роділь та породіль з акушерською та екстрагенітальною патологією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x