На Смілянщині трапилося 105 пожеж з початку року

На Смілянщині трапилося 105 пожеж з початку року

Згідно статистичних даних, з початку року на території Смілянського району виникло 105 пожеж, з яких 39 припадає на приватний житловий сектор, внаслідок яких загинуло 3 особи, ще 2-х було травмовано. З настанням осінньо-зимового періоду основною причиною пожеж стає порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, а також інших теплогенеруючих приладів.

Щоб вберегти громадян від пожеж, рятувальники постійно проводять відпрацювання житлового сектору, наголошують на правилах безпеки під час експлуатації газових та електричних теплогенеруючих пристроїв, а також при користуванні пічним опаленням. Черговий рейд із інформаційно-роз’яснювальної роботи працівники Смілянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області провели серед жителів сіл Балаклея, Константинівка та Текліне.
Про це «Нова Доба» дізналася в ДСНС України в Черкаській області.

Особливу увагу рятувальники приділили справності пічного опалення в домоволодіннях людей похилого віку та самотніх людей, які входять до групи ризику, оскільки саме вони стають і винуватцями, і жертвами пожеж під час опалювального періоду. Під час спілкування інспектори розповсюдили тематичні пам’ятки із переліком правил протипожежної безпеки та алгоритмом дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Порушення правил пожежної безпеки під час користування пічним опаленням типові і зазвичай їх можна легко усунути, а от нехтування протипожежними нормами часто призводить до загорань, інколи навіть з трагічними наслідками.
На Смілянщині трапилося 105 пожеж з початку року
– Ми не втомлюємось нагадувати людям, щоб вони вчасно ремонтували димоходи та печі, закривали дверцята печей та не розміщували поруч із теплогенеруючими приладами легкозаймисті речі. Сьогодні ми обійшли більше 50 домоволодінь, поспілкувалися з понад сотнею селян, і, сподіваємось, що у подальшому ці люди не допустять виникнення пожеж у своїх домівках, – зазначила, підсумовуючи результати рейду, провідний інспектор Смілянського РВ Управління ДСНС у Черкаській області Ірина Лисенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x