66 черкащанам надано статус ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС

66 черкащанам надано статус ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС

У департаменті соціального захисту населення ОДА пройшло засідання комісії обласної державної адміністрації з питань видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на якому розглянули справи по встановленню або підтвердженню статусу чорнобильців.
У ході засідання було розглянуто 9 справ, з яких 4 розглядалися вперше, 5 – повторно. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті соціального захисту населення ОДА.

Члени комісії відкритим голосуванням прийняли рішення: двом особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, підтвердити статус, що дає їм право на отримання пільг та компенсацій відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; п’ятьом – відмовити у наданні статусу ще двом громадянам рекомендовано надати додаткові підтверджуючі документи.

– Протягом 2014 року відбулося 11 засідань комісії, на яких розглянуто 119 справ. З них: 66 особам рішенням членів комісії було встановлено або поновлено статус учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, 37 – відмовлено, 11-ох громадян ми попросили надати додаткові підтверджуючі документи, оскільки наданих ними було недостатньо, щоб встановити статус ліквідатора, і ще 5 справ ми направили на Комісію зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, при Міністерстві соціальної політики України, – закриваючи засідання поінформував Сергій Могилей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x