Влада сама провокує загострення політичної ситуації в Україні

Події в ніч на 30 листопада, коли \”Беркут\” надзвичайно жорстоко розігнав мирний Майдан, стали останньої краплею, яка переповнила чашу терпіння українців. Людей довели до зубожіння, в них украли європейську мрію, а коли вони вийшли з протестом – проти них кинули розлючених бійців.

Зрозуміло, що піднялися всі: і молодь, і громадські організації, опозиційні партії. На вулиці вийшли мільйони людей. Наслідком кривавого розгону Майдану стали мітинги й страйки, які прокотилися всією країною. В містах і селах пройшли позачергові сесії місцевих рад, де було засуджено розгін акції на Майдані та висловлено наступні вимоги: відправити у відставку антиукраїнський уряд Азарова, Президента та якомога покарати всіх винних у подіях 30 листопада. Підкреслю, ці вимоги не виходять лише від опозиційних сил, вони продиктовані самим народом, який повстав проти нинішнього режиму. На жаль, Верховна Рада не прийняла рішення про відставку Кабінету Міністрів.

Влада сама провокує загострення політичної ситуації в Україні. Я вважаю, зараз і на владі, і на опозиції лежить дуже велика відповідальність за долю країни і народ. Дуже важливо не допустити кровопролиття. Необхідно виробити план дій з конструктивними програмами розвитку країни, які би повернули країні спокій, а людям – стабільність і впевненість у завтрашньому дні. Неприпустиме введення надзвичайного стану! Це створить не лише банальні незручності для громадян, а й призведе до ескалації конфлікту.

Я вважаю, що угода про асоціацію з Євросоюзом буде підписана. Це справа часу і влада це зробить. Мільйони українців, а особливо молодь, хочуть жити в європейській вільній, демократичній і заможній країні.

Без сумніву, уряд Азарова має піти у відставку. І не лише за провал євроінтеграції. Це антиукраїнський уряд, який за останні кілька років унаслідок прийнятих антинародних програм довів до зубожіння весь народ, зате збагатив купку наближених до президента олігархів.

Тому перед новим Кабінетом Міністрів стоятиме завдання підготувати всі рішення, аби угода про асоціацію з ЄС була підписана, а також запропонувати нову програму реформ, які сприятимуть налагодженню ситуації в країні – як політичної, так і соціально-економічної.

Вважаю, що у врегулюванні нинішньої ситуації в Україні велику роль гратимуть усі країни-партнери. І позитивний вихід буде знайдено в результаті певної співпраці й домовленостей між Україною, країнами ЄС, Росією І США. Самій Україні не вирішити це питання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x