У Каневі попрощалися із загиблим героєм Андрієм Петрушенком

У Каневі попрощалися із загиблим героєм Андрієм Петрушенком

Журливі акорди пісні «Плине кача», що стала символом туги українців за своїми героями, сьогодні лунали у Каневі. Під гучні патріотичні вигуки «Герої не вмирають!» 13 січня 2015 року в останню путь канівчани проводжали свого земляка Андрія Петрушенка, який днями загинув на війні, що триває на Сході України.
Захищати рідну землю, боронити її цілісність та незалежність 30-річний молодший сержант Петрушенко пішов ще в серпні 2014 року. Понад чотири місяці хлопець успішно захищав Батьківщину, виконуючи бойові завдання в різних точках Донбасу. Та, на жаль, 11 січня, під час ворожого мінометного обстрілу на блокпосту поблизу м. Горлівка, його життя назавжди обірвалося. Звістка про втрату бійця відразу надійшла до рідного Канева та наповнила невимовним болем серця рідних, друзів та всіх небайдужих.

У Каневі попрощалися із загиблим героєм Андрієм Петрушенком

Під час прощання з героєм Андрієм Петрушенком до велелюдного скорботного мітингу приєдналися численні канівчани – віддати шану воїну прийшли не лише рідні, друзі та близькі, а й представники влади, громадських організацій та абсолютно незнайомі люди, які вважали це своїм обов’язком. Такого буяння квітів біля міського Будинку культури, де відбувалось прощання, місцеві вже давно не бачили. Шкода лишень, що з такої сумної нагоди.

Відзначаючи важливість подвигу українських військових та добровольців, котрі захищають державу від ворожої окупації, секретар Канівської міської ради Олександр Скорина наголосив: «Українському народу доводиться жертвувати найдорожчим – життям своїх кращих синів. І тепер серед них наш Андрій Петрушенко. Проте горе важкої втрати єднає нас у прагненні до перемоги, множить і мобілізує наші зусилля допомогти нашим воїнам очистити рідну землю від сепаратистів та агресорів, встановити міцний мир для щастя, процвітання й добробуту незалежної європейської України». Олександр Іванович також передав рідним Андрія Почесну вiдзнаку «За заслуги перед Черкащиною» та Почесну грамоту від обласної державної адміністрації та обласної ради, якими його нагороджено посмертно.

Свої співчуття рідним та близьким загиблого воїна висловив і військовий комісар Канівського військового комісаріату Віталій Орел, який до речі сам нещодавно повернувся із зони проведення АТО:
– Андрій був справжнім воїном, надійним другом для товаришів по службі. Знаю, що ніякі слова сьогодні не зможуть вгамувати біль батьків, але переконаний, що ім’я їх сина назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам\’ять герою.
З проханням молитися за українських захисників, допомагати їм, не бути байдужими до присутніх звернувся також священик Української православної церкви Київського патріархату отець Сергій.
Опісля прощання в Успенському соборі відбулась прощальна панахида за загиблим Андрієм Петрушенком.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x