Основна проблема онкології – невчасна діагностика

Основна проблема онкології – невчасна діагностика

– Серед злоякісних захворювань у жіночого населення найчастіше зустрічається рак молочної залози (РМЗ). За період із 2004-го до 2014-го року на 10 відсотків (з 50 до 60) зросла кількість жінок, які прожили п’ять років після лікування раку молочної залози і продовжують активне життя, – розповів Олег Тюрін, завідувач онкомамологічного центру Черкаського обласного онкологічного диспансеру. – Ефект лікування наших пацієнтів залежить від того, коли вони звернулися зі своєю проблемою. Різниця між ранньою стадією захворювання й занедбаною, яка вже має метастази, дуже значна. Пацієнти з першою стадією раку мають шанс вилікуватися в 94 – 96 відсотків випадків.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

На жаль, за словами Олега Васильовича, попри постійне інформування в ЗМІ, акції громадських організацій і заклики медиків щодо вчасного обстеження, на Черкащині захворюваність на злоякісні новоутворення молочних залоз залишається стабільною. У нашій області торік уперше захворіли на РМЗ 475 осіб, 2013 року – 473 жінки, 2012-го – 497.

– Щоб не «пропустити» ранню стадію захворюваності, жінки до 40 років щорічно мають робити УЗД молочної залози, після 40 – раз на два роки мамографію, – наголошує хірург-онколог. – Особливо уважними до свого здоров’я мають бути старші жінки, бо з роками вірогідність захворіти на рак молочної залози збільшується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x