Канівські червонохрестівці зібрали понад 240 тисяч гривень для воїнів АТО

Канівські червонохрестівці зібрали понад 240 тисяч гривень для воїнів АТО

Активісти саме цієї громадської організації ось вже протягом дев’яти місяців займаються збором та відправкою необхідних речей для українських захисників, котрі беруть участь в АТО на Сході України.

Про це «Нова Доба» дізналася в Канівській РДА.

Починаючи з червня минулого року під егідою Товариства Червоного Хреста для підтримки українських воїнів було відправлено продуктів і товарів на суму понад 240 тисяч гривень. Завдяки цьому вдалось допомогти здебільшого добровольчим батальйонам, серед яких «Донбас», «Дніпро», «Дніпро-1», «Азов», «Айдар», «Правий сектор», «ДУК», «Січ» та інші.
Канівські червонохрестівці зібрали понад 240 тисяч гривень для воїнів АТО
Загалом у зборі продуктів харчування та речей першої необхідності активно бере участь вся громада Канівського району починаючи від жителів сіл і до керівників фермерських господарств та підприємств. Активно долучаються до цієї справи також райдержадміністрація, районна рада, сільські голови та депутати усіх рівнів. «Люди допомагають всім, чим можуть – багато хто приносить одяг, взуття, медикаменти, консервації, крупи та багато іншого до нашого офісу у Каневі, – розповідає керівник міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Ігор Дем’янчук. – Незважаючи на відсутність великих статків, люди наголошують на тому, що допомагали та будуть допомагати чим зможуть».

За словами Ігора Анатолійовича, це дуже важливо та необхідно для наших захисників там на передовій, тому робота проводиться постійно – допомогу від канівчан бійці отримують з інтервалом один раз у два-три тижні.

Приєднується до слів і голова міськрайонної громадської організації «Правий сектор» Олександр Пінчук, який відзначив, що заради вільного майбутнього, сьогодні кожен небайдужий допомагає учасникам АТО. «Все те, чим ми змогли допомогти хлопцям – це заслуга жителів Канівського району», – додав він.

Поряд з вирішенням питань матеріального характеру не менш важливою є підтримка їх морального духу. Саме з цією метою у загальноосвітніх школах та дошкільних закладах району проходить благодійна акція, під час якої дітки малюють малюнки та роблять подаруночки для бійців АТО. Також проводяться зустрічі з мужніми захисниками України, які повертаються у відпустку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x