Про державну допомогу для постраждалих та внутрішньо переміщених осіб

– Постраждалі з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції мають право на отримання грошової допомоги від держави. Для цього їм потрібно звернутися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації з відповідною заявою, – пояснили в управлінні праці та соціального захисту населення Черкаської РДА.

До неї слід додати копії паспорта, ідентифікаційного номера, свідоцтва про одруження, свідоцтва про народження дітей; довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, у разі необхідності – медичну довідку про стан здоров’я.

Крім того, право на грошову допомогу від держави мають діти-сироти, батьки яких загинули під час проведення АТО та діти, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти; сім’ї учасників АТО, у яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства; багатодітні родини; сім’ї, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування; сім’ї, у яких є інваліди І, ІІ групи; сім’ям, де є вагітні жінки, або один з батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з категорії сімей загиблих в АТО).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x