Водяники ділились швидкозамороженеми фруктами та ягодами

Водяники ділились швидкозамороженеми фруктами та ягодами

20 лютого 2015 року голова районної ради Олександр Комаренко провів виїзний семінар з сільськими та селищними головами в с.Водяники Звенигородського району, метою якого став обмін досвідом у сфері місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку територій.

Про це «Нова Доба» дізналася в Катеринопільській РДА.

В ході заходу сільський голова села Володимир Мовчан, ознайомив сільських, селищних голів з роботою закладів комунальної власності: навчально-виховного комплексу, фельдшерсько-акушерського пункту, а також з інфраструктурою гірсько-лижного комплексу «Водяники».

Особливу зацікавленість у голів викликала діяльність заводу з глибокої заморозки фруктів та ягід. Водяницький сільський голова розповів, що вирощування плодових і ягідних насаджень проводиться за сучасними високими технологіями, з кожним роком поступово збільшують загальну площу насаджень, вводяться новіші сорти. На цих землях вирощують: вишню, малину, суницю, агрус, смородину, яблука, груші.

Швидкозаморожені фрукти і ягоди запаковують для подальшої переробки в промислову упаковку – мішки паперові або полипропиленові для постачання в ресторани і підприємства громадського харчування в роздрібну торгівлю і магазини. Також він повідомив, що завод конкурентноздатний на євроазіатському ринку, і може конкурувати зі світовими виробниками заморожених продуктів.

Учасників семінару розповідь дуже зацікавила, було багато додаткових запитань, на які він надав вичерпну відповідь. Також були обговорені питання соціально-економічного розвитку населеного пункту, в тому числі практика співпраці місцевої ради з представниками соціально-орієнтованого бізнесу.

В приміщенні сільської ради сільські та селищні голови нашого району отримали можливість ознайомитися із веденням документації, почерпнути досвід роботи у сфері діяльності місцевого самоврядування.

Олександр Миколайович підвів підсумків виїзного семінару з сільськими та селищними головами та, користуючись нагодою, провів нагородження Почесними грамотами районної ради сільських рад Катеринопільського району, які за підсумками роботи 2014 року зайняли призові місця у щорічному районному конкурсі на кращу сільську раду. Перше місце посіла Кайтанівська сільська рада (сільський голова Шевченко Т.М.). Вона виборюватиме звання кращої в аналогічному обласному конкурсі. Друге місце вибороли Лисичобалківська та Ямпільська сільські ради, третє місце дісталось Ярошівській і Розсохуватській сільським радам.

Практика проведення таких виїзних семінарів показала, що всім нам є чого повчитися у наших сусідів і колег, удосконалювати свою діяльність, впроваджувати нові підходи і методи роботи, шукати неординарних шляхів вирішення питань життєдіяльності і розвитку громади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x