Як поводитися під час терористичної загрози

Терористи сьогодні ведуть війну проти мирних громадян на всій території нашої країни. Вибухи з великою кількістю потерпілих, на жаль, перестали бути унікальними подіями. Для ефективної боротьби з тероризмом до неї повинні долучатися не тільки найбільш свідомі громадяни та ті, кого торкнулася біда, але й суспільство в цілому. Без підтримки суспільства будь-які спецслужби безсилі в боротьбі з тероризмом.

Також нам слід якомога швидше перейти від стану необізнаності або паніки до усвідомлення того, що вживати заходів щодо попередження та припинення діяльності терористів – це щоденна необхідність.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Для мирних громадян, які опинилися в екстремальній ситуації, існують певні правила поведінки, що засновані на світовому досвіді. Кожний, хто їх дотримується, не тільки зберігає власне життя, але й допомагає зберегти життя іншим.

Загальні правила безпеки.
До терористичного акту неможливо підготуватися заздалегідь, тому слід бути напоготові завжди. Необхідно бути особливо обережними на людних заходах із тисячами учасників, у популярних розважальних закладах, супермаркетах.
• Звертайте увагу на підозрілих людей, предмети, на будь-які підозрілі дрібниці. Повідомляйте про все, що викликає підозру, співробітникам правоохоронних органів.
• Ніколи не беріть від незнайомців пакети і сумки, не залишайте свій багаж без нагляду.
• У сім\’ї повинен бути план дій у надзвичайних обставинах, у всіх членів сім\’ї повинні бути записані номери телефонів, адреси електронної пошти.
• Необхідно визначити місце, де ви зможете зустрітися з членами вашої родини в екстреній ситуації.
• У разі евакуації візьміть із собою набір предметів першої необхідності та документи.
• Завжди дізнавайтеся, де знаходяться резервні виходи з приміщення.
• У будинку необхідно укріпити входи в підвали та на горища, встановити домофон, звільнити сходові клітини і коридори від захаращення.
• Потрібно організувати чергування мешканців вашого будинку задля регулярного його нагляду за порядком, особливо звертати увагу на появу незнайомих людей і автомобілів, розвантаження всіляких вантажів, зокрема безгоспних мішків і ящиків.
• Якщо стався вибух, пожежа, землетрус – ніколи не користуйтеся ліфтом.
• Намагайтеся не піддаватися паніці, що б не сталося, пам\’ятайте, що паніка може спровокувати терористів і прискорити теракт. Крім того, паніка може стати перешкодою для влади щодо запобігання злочину чи зменшенню його наслідків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x