Черкаські школярі в парку шукали… крашанки

Черкаські школярі в парку шукали… крашанки

Учні шкіл Черкас змагалися у Великодньому квесті. Вони шукали у «Ювілейному» парку Великодню здобич – крашанки. Такий пізнавально-розважальний захід для них організували, щоб і розважити, і до закордонних традицій долучити. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Учасники були з різних шкіл і всі з однією метою: шукати великодні яйця.

Яна привела на квест свій восьмий-А клас 26-тої школи. Каже, що до конкурсів готувалися ретельно: «Вибирали найкмітливіших. Тих, що спритно бігають, швидко думають».

Їм на противагу – колектив із паралельного класу та ще дві команди учнів 30-тої школи. Всі приїхали з бойовим духом, налаштовані на перемогу. Отримали завдання й вперед. Ведучі кажуть, кожна станція не з легких. Треба буде й логіку включити, і добряче побігати.

Анжела, організатор: «Багато завдань від цього квесту направлені саме на те, щоб діти дізналися більше про саму Пасху як свято. І не лише у нашій країні, а й в інших країнах світу. Наприклад, як святкують у Італії, Англії. А вушка в нас, тому, що ми виступаємо в ролі пасхальних кроликів».
Черкаські школярі в парку шукали… крашанки

Ідею, як каже очільник «Дирекції парків» Микола Бондаренко, запозичили в американців. Такі квести за кордоном – звичайна річ. Тому й черкаських школярів вирішили повеселити. А заодно й просвітити.

«Чого б не переймати якісь цікавинки й не запроваджувати їх в Україні. Парк, на відміну від лісу, це місце рекреації людей. Місця, де люди можуть відпочити, кожен знайде якийсь свій куточок», – зазначив Микола Бондаренко.

Збирали великодню здобич діти майже годину. За станцію – по крашанці. Без виграшу не залишився ніхто. Кожну команду нагородили призами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x