Черкаські лісівники готові продати населенню 150 тисяч новорічних дерев

Черкаські лісівники готові продати населенню 150 тисяч новорічних дерев

У грудні черкаські лісівники традиційно виконують непросте завдання: з одного боку, вони прагнуть усіх охочих забезпечити новорічними ялинками, з іншого – не дати браконьєрам шансу нажитися на незаконних порубках лісу. Цього року лісівники готові продати населенню 150 тисяч новорічних дерев. Для цього під спеціальні плантації відведено десятки гектарів лісу в кожному лісгоспі області.
– Ми готові всім забезпечити святковий новорічний настрій, – говорить Валентин Швець, начальник відділу лісового та мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства. – Звісно, можна поставити й синтетичну ялинку. Проте від живого деревця в оселі особлива аура й справжній новорічний дух. Ми ж для того їх і вирощуємо, щоб порадувати черкащан на свята. Це все одно, що вирощування картоплі чи квітів: ніхто ж із захисників природи не обурюється тим, що в оранжереях вирізають троянди напередодні Восьмого березня.
У кожному лісгоспі є такі плантації новорічних дерев.
– Це колишні землі запасу, пасовиська, які нам передали для лісогосподарського виробництва. Тепер з одного боку дороги тут ялинки – їхній час ще не прийшов, з іншого – сосонки. На новорічні свята кращі з них ми заготовляємо останні кілька років, решта – підростають. З грудня тут чергують наші працівники – лісова охорона. Чергування цілодобове, тож шлях браконьєрам надійно перекритий, – розповідає Олександр Островський, лісничий Смілянського лісництва. – Заготовлені нами деревця одразу отримують тавро на зрізі й бирку, які означають, що ялинка зрубана в законний спосіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x