За крок до реформи: для отримання державних грошей черкащанам не вистачило двох депутатських голосів

За крок до реформи: для отримання державних грошей черкащанам не вистачило двох депутатських голосів

Сьогодні під час сесії обласної ради депутати не підтримали проект плану об’єднання територіальних громад на Черкащині. Трьох голосів не вистачило, для прийняття цього рішення. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Дуже дивна позиція деяких депутатів обласної ради, які з невідомих причин не зрозуміли, що вони відмовляються від коштів для Черкащини і не дають можливості тим громадам, які хочуть об’єднатися, розпочати цей процес. Тим більше, що самі перспективні плани – це не фактичне об’єднання, а лише модель, яка завжди може бути змінена. Ті депутати, які голосували проти, утрималися, або взагалі не голосували, просто нашкодили області, від якої обирались. Дуже вдячна тим депутатам, які поставили в пріоритет не популістські гасла напередодні виборів, а добробут громади і підтримали цей проект, – зазначила Наталія Даньковська, керівник Черкаського офісу реформ.
Нагадаємо, що з Фонду регіонального розвитку планувалося виділити для Черкаської області на цей рік 70 млн, а на наступний 150-160.

– Місцеві бюджети по Україні уже цього року отримали 300 мільйонів гривень плати за землю та 60 мільйонів акцизного збору. Разом з тим маємо 46% сільських рад, які є повністю дотаційними. В області – це 165 сільських рад , 75% доходу яких іде власне на утримання апарату сільської ради. Поряд з цим маємо величезні зловживання із нецільовим використанням коштів. Так, у 2013 році ревізія 21 сільської ради показала зловживань на суму 107 тисяч гривень. Це були порушення по виплаті зарплати, – повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – На сьогодні 12 ревізій показали порушення на 4 мільйони гривень! І 3,1 млн з цих порушень – це гроші, які неправомірно пішли на зарплату! Так у селі Сотники Корсунь-Шевченківського району зарплата сільського голови становить 5 900 гривень! На 216 тисяч гривень преміював себе без відповідного рішення сесії сільради Головятинський сільський голова Смілянського району. По Кам’янській міськраді на 198 тисяч була виплата премій без відповідних рішень сесій. У Чижівській сільраді Звенигородського району бухгалтер вела зарплату і записувала витрати на папірцях. Унаслідок цього бухгалтер записала собі 170 тисяч зарплати. Починала вона з 500 гривень, але коли побачила що контролю немає, то суми стали збільшувати. У селі Червона Слобода на 9 тисяч населення прибутки 4,4 мільйона гривень. Це по 133 гривні на людину. А 3,5 мільйони йде на утримання апарату сільської ради! Ми маємо використовувати гроші за цільовим призначенням, а не розбазарювати їх. Можливо, план дещо недопрацьований, але я обіцяю, що особисто побуваю в кожному районі і почую кожну громаду. Ми проїдемо по всіх населених пунктах і будемо вести широку роз’яснювальну роботу. Але реформу необхідно проводити, ми не маємо права її саботувати.

Як голосували черкаські обранці за проект плану об’єднання територіальних громад.

За крок до реформи: для отримання державних грошей черкащанам не вистачило двох депутатських голосів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x