Ощадбанк надав 5,2 млн. грн., щоб забезпечити енергоефективність в області

Ощадбанк надав 5,2 млн. грн., щоб забезпечити енергоефективність в області

За програмою енергозбереження у Черкаській області Ощадним банком видано 287 кредитів на суму 5,2 млн. грн. Загалом у Черкаській області 24 відділення Ощадбанку готові фінансувати заходи з енергоефективності. Про це повідомила керівник відділення Ощадного банку в Черкаській області Валентина Оніщенко.

За підтримки уряду Ощадбанк продовжив кредитувати громадян на придбання котлів, альтернативних газовим, та розширив програму кредитування на придбання енергоефективного обладнання. Також Ощадбанк розпочав фінансування ОСББ.

– У цьогорічному держбюджеті закладено понад 340 млн. грн. для відшкодування кредитів на термомодернізацію багатоквартирних та індивідуальних будинків, – повідомила Валентина Василівна. – Це вигідно, оскільки держава за цим кредитом компенсує від 20 до 40% суми кредиту.
Ще однією перевагою державної програми з енергомодернізації очільниця Ощадного банку назвала суттєву економію вартості тепла. А саме вже на етапі сплати кредиту людина має економію 30% вартості тепла, а згодом і всі 50%.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Валентина Оніщенко закликала максимально долучитись до програми «Ощадний дім» і розглянути можливість компенсації частки відсотків за кредитами за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів, як це відбувається на Львівщині.

Для довідки: Ощадбанк продовжує кредитування громадян на придбання енергоефективного обладнання для:
квартир у багатоквартирних будинках (радіатори опалення з терморегуляторами, вікна з енергоефективними склопакетами, вузли обліку води);
одноквартирних житлових будинків ( рекуператори тепла вентиляційного повітря, матеріали для проведення теплоізоляції, теплові насоси, сонячні колектори);
кредитування ОСББ ( придбання тепло ізолюючих матеріалів; придбання та встановлення енергоефективних склопакетів; облаштування/ремонт ІТП; модернізація систем освітлення).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x