Дві черкаські школи отримали сертифікати з енергоефективності

Дві черкаські школи отримали сертифікати з енергоефективності

Черкаські спеціалізовані школи І-ІІІ ступенів №3 та №28 імені Т. Г. Шевченка багато працюють за проектом «Енергоефективна школа».
Упродовж І семестру школа №28 брала участь у проекті «Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення», який проводився за сприяння Програми розвитку ООН в Україні та Глобального екологічного фонду. Нещодавно школа отримала від організаторів проекту Сертифікат за вагомий внесок у підвищення обізнаності школярів щодо питань енергоефективного освітлення в рамках «Всеукраїнської освітньої кампанії в школах з енергоефективного освітлення». Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
Наприкінці минулого року спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 стала учасником «Всеукраїнської освітньої компанії в школах з енергоефективного освітлення».

У спеціалізованій школі №3 проект втілюється в життя на уроках «Моя щаслива планета» (3-4 класи), «Уроках стійкого розвитку» (7, 10 класи) та фізики (8-9 класи). Розглядаються питання про оптимальну потребу енергії для життя, ощадливе користування та використання енергії в школі і побуті. Учні 8-9 класів стали активними учасниками конкурсу міні проектів по енергозбереженню та енергоефективному освітленню. Під час тижня енергозбереження учні ознайомилися з уже існуючими проектами. Зокрема, свій проект представив переможець Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук Євген Кір’ян «Термомодернізація будівлі школи як реальний шлях зниження карбонового слідуі споживання природного газу». На виховних годинах у 1-11 класах розглядалися питання: «Як лампочка зберігає довкілля», «Чому варто сказати «так» енергоефективним лампам», «Енергоефективні лампи – актуальна проблема сьогодення».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x