На Черкащині офіційно працює аж 5 пляжів

На Черкащині офіційно працює аж 5 пляжів

Згідно з офіційними даними держсанепідслужби на сьогодні в області налічується 10 пляжів (м. Черкаси – пляжі «Соснівський», «Пушкінський», «Рів’єра», «Смілянський», «Митницький», міські пляжі мм. Чигирин, Ватутіне та Кам’янка, пляжі ДОК «Придніпровський» та ТОВ ДОТ «Чапаєвець» с. Чапаєвка, Золотоніського району).
Про це «Нова Доба» дізналася в Держсанепідслужбі в Черкаській області.

Станом на 12.06.2015 року офіційно відкрито 5 пляжів зокрема три у м. Черкаси («Соснівський», «Пушкінський», «Смілянський»), а також у м. Ватутіне і с. Чапаєвка Золотоніського району (ДОК «Придніпровський»). Триває підготовка до відкриття решти пляжів, зокрема проводиться санітарний благоустрій території, обстеження та очищення дна акваторії пляжів, облаштування рятувальних постів, ремонт пляжного обладнання тощо.

Держсанепідслужбою області при підготовці до літнього оздоровчого сезону і в даний час досліджено понад 120 проб води з акваторії пляжів та місць масового відпочинку на водних об’єктах, відхилення від встановлених нормативів за мікробіологічними показниками виявлялися у двох пробах (пляжі «Соснівський» м. Черкаси та у м. Кам’янка ). За результатами повторних досліджень відхилень від встановлених нормативів не виявлено.

З питань належної організації відпочинку населення на воді фахівцями держсанепідслужби області направлено шість інформацій в органи влади на місцях, вісім матеріалів розміщено у друкованих засобах масової інформації, проведено два виступи на радіо.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 № 76-VIII проведення перевірок держсанепідслужбою будь-яких суб’єктів господарювання, в т.ч. пляжів, заборонено до 01.07.2015.Разом з тим, фахівці санепідслужби у складі комісій разом з представниками органів влади, зацікавлених управлінь, підприємств та організацій проводять обстеження пляжів та місць масового відпочинку на водних об’єктах з лабораторними дослідженнями та наданням відповідних пропозицій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x