Черкаська школярка вражає незвичними малюнками

Черкаська школярка вражає незвичними малюнками

Квіти, тварини та казкові замки. І це все не фарбами, а піском. 16-річна черкащанка опанувала незвичайну техніку малювання. Свої роботи Настя Шаповал створює кольоровим піском. Їх уже встигли оцінити як в Україні, так і за кордоном. Вікторія Хамаза теж усе бачила на власні очі.
– Беремо кісточку й обережно наводимо штришки.

Замість фарби – пісок. 16-річна Настя працює над новою роботою. Унікальну техніку малювання освоїла самотужки. Змінила фарби на пісок два роки тому. Відтоді створила більше сотні піщаних малюнків.

Анастасія Шаповал, художниця: «Кожна піщинка має бути відібрана. За критеріями потрібно слідкувати. Все, що мене оточує, все надихає. Це може бути фільм, музика, вірш, твір поета. Це може бути будь-що».

Спочатку дівчина навчилася вправлятися з піском. Опісля спробувала його ще й фарбувати. І вийшло. Пісок спеціально для неї привозять із Криму. Мама Насті розповідає: хист до малювання в доньки був ще з дитинства. Світлана Шаповал, мама художниці: «Розмальовувала шпалери, малювала на меблях, малювала скрізь, де було можливо. Їй не хотілося не цукерочки, ні печива – просила розмальовку. Ми помітили, що в цих розмальовках вона домальовує сюжети».

Піщані картини черкащанки вже оцінили в Китаї, Чехії та Литві. Настя – призерка багатьох міжнародних конкурсів. Нагород дівчини не злічити. Пишаються такою талановитою ученицею і в рідній школі. Тут планують невдовзі влаштувати персональну виставку Настиних робіт.
Руслан Ткалич, директор ЗОШ №22: «Там ми зможемо всі всебічно оцінити талант нашої учениці. Конкурсні роботи, наскільки я знаю, дуже рідко віддаються. Тому саму виставку і провести складно».

А поки умілиця працює над новими роботами. Їх теми тримає в таємниці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x