Спілка журналістів вимагає припинити агресію проти ЗМІ

Спілка журналістів вимагає припинити агресію проти ЗМІ

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України вимагає зупинити агресію проти черкаських журналістів. Про це організація оголосила у відкритій заяві

\”Заява Черкаської обласної організації НСЖУ

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України висловлює свою підтримку фотокореспонденту газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову, який був побитий силовиками 20 лютого. Спілка глибоко обурена подіями, які сталися під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби через Дніпро. Як інформують черкаські ЗМІ, Черкаської ОДТРК Валентину Чернявському беркутівці погрожували зброєю. А фотографу Ігорю Єфімову розбили голову.

Як розповів Ігор Єфімов колегам, він стояв у жилеті з написом «преса» і з фотоапаратом на шиї на дамбі з боку міста. Біля нього зупинився автобус з міліціонерами. Перший же правоохоронець, який вийшов з автобуса, вдарив Ігоря по голові. А потім ще декілька силовиків наносили удари вже лежачому журналісту.

«Я упав, кричав їм, що я – журналіст. Вони це чули, і перепитавши: «Так ти преса?», били ще дужче», – розповів Ігор Єфімов.

Як каже журналістка «Вечірніх Черкас», колега Ігоря Юлія Фомічова, Ігорю наклали шви у Третій міській лікарні. Йому діагностували закриту черепно-мозкову травму.

«Зараз він удома, почувається нормально». В ході інциденту Ігорю пошкодили спалах фотокамери, однак поки що розмір збитків невідомий.

Випадок із побиттям Ігоря Єфімова буде внесено в моніторинг постраждалих журналістів у регіонах, який веде Національна спілка журналістів України. Списки буде передано до міжнародних медіа-організацій, які висловили про свою готовність надати підтримку постраждалим журналістам.

Черкаська обласна організація НСЖУ нагадує, що це вже не перший випадок побиття журналістів у Черкасах. Так близько місяця тому під час штурму Черкаської ОДА був жорстоко побитий і затриманий оператор сайту 0472.ua Олег Огілько, через кілька днів від рук беркутівців постраждав журналіст телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук та було побито камеру оператору ТРК «Вікка» Сергію Єфімову. Цими днями силовики побили іноземних журналістів, які приїхали в Черкаси з Автомайданом – представників польського каналу «Белсат».

Спілка журналістів засуджує насильство проти колег і вкотре наголошує, що за такі випадки має нести відповідальність влада. Вимагаємо зупинити агресію проти журналістів та покарати винних!\”

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x