Хто буде новим головою Черкаської обласної ради?

Хто буде новим головою Черкаської обласної ради?

Засідання позачергової сесії ніяк не розпочнеться. Поки що тривають виступи з трибуни громадських активістів, які раз у раз перериваються скандуванням «Банду геть!» або ж пристрасним «Слава Україні! – Героям слава!».

Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Треба віддати належне депутатам обласної ради: Наталя Горбенко, Софія Гнідая, Володимир Ходак, Володимир Брожик, Володимир Багрійчук, які досі представляли в обласній раді Партію Регіонів, та Володимир Вовченко, Валерій Черняк, Василь Касян, члени президії облради, мали досить мужності, щоб з‘явитися перед очі громади. Як вдалося почути від активістів, «Нехай трохи позору отримають!». Жінки, як вдалося помітити, потай ковтають таблетки, проте не йдуть.

Активісти, що виступають перед громадою, пропонують повну люстрацію влади, тобто, хочуть усунути від керування областю усіх, хто досі був при владі: і депутатів обласної ради (причому незалежно від їхньої партійності – так звану опозицію теж ніхто бачити не хоче), і керівників правоохоронних органів, прокуратури, судів тощо.

Гарячі голови дещо остудив Юрій Ботнар, керівник черкаського осередку ВО «Свобода». Він пояснив, що для того, аби залишатися в рамках законодавства, учасники сьогоднішнього вперше народного засідання обласної ради мають тільки оголосити недовіру усім колишнім депутатам та членам президії, усунути їх від керування і звернутися до Верховної ради Україн з проханням про призначення дострокових виборів Черкаської обласної ради. Найкраще було б, на його думку, аби ці вибори співпали з виборами Президента України 25 травня.

Виступив також представник Автомайдану в Черкасах. Він запропонував, щоб нового голову ради обирали не в залі, а вийшли до громади на вулицю. Це, за його словами, було б справедливіше, бо дало б можливість голосувати усім партіям та громадським рухам. (Треба сказати, що під стінами ради знайдеться хіба з десяток людей – усі, хто міг, прорвалися всередину).

Представник Правого сектору був максимально лаконічним, сказав, що жодних представників від своєї сили пропонувати не буде, проте наголосив, що «його хлопці слідкуватимуть за усім, що відбувається».

Одним з кандидатів на пост є Володимир Гресь. На цей момент це єдине прізвище, що прозвучало вголос. Але ситуація розпалюється дедалі дужче.

Фоторепортаж з сесії можна подивитися тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x