Психолог: «Думайте не про політику, а про весну»

Психолог: «Думайте не про політику, а про весну»

Кандидат психологічних наук, доцент ЧНУ ім. Б. Хмельницького Інна Кукуленко-Лук’янець розповіла власному кореспонденту «Нової Доби», як потрібно протистояти стресу, щоб не порушити психіки на фоні постійної напруженої політичної ситуації в країні.

– Нині важко знайти людину, яка б не переймалася політичною ситуацією, – говорить Інна Володимирівна. – Тому практично кожному потрібно знати, як можна протистояти стресу в ці часи.

* Потрібно максимально обмежити стресогенні фактори. В нинішньому випадку йдеться про максимально можливу відмові від перегляду, телевізійних новин, блукання по «гарячих» сторінках форумів і соцмереж.
* Варто навчитися жити в ситуації тут і тепер. Не задумуватися про надто далеке майбутнє і не плакати над минулим. Просто радійте кожній прожитій хвилині і насолоджуйтеся нею зараз.
* Вчіться знаходити позитивні моменти в тій, ситуації, що склалася.
* Переключати увагу на інші види діяльності, не пов’язані з політикою, особливо, якщо вони улюблені. Це може бути спорт, рукоділля, якісь надвірні роботи чи городні.
* Більше бувати на вулиці. Нинішня погода і пора року сприяє позитивному налаштуванню на життя і виробленню відповідних емоцій.
* Уникати політичних тем для розмови особливо з людьми які не поділяють вашу точку зору для уникнення стресового конфлікту.
* Приділити більше уваги спілкуванню з рідними, близькими, дітьми, уникаючи політичних тем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x