Черкаські виноградарі сплатили до бюджету 1,4 мільйона

Черкаські виноградарі сплатили до бюджету 1,4 мільйона

Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства відноситься до загальнодержавних зборів і його платниками є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торгівельний мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. Повідомляють у ДПІ у м. Черкасах.

У м. Черкаси платниками цього збору є 314 суб’єктів господарювання, з яких 230 – фізичні особи-підприємці. З початку року зазначені платники сплатили до бюджету понад 1,4 млн грн збору на розвиток виноградарства.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування, а об’єктом оподаткування в цьому випадку є виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати в грошовій формі.

Податковий розрахунок зі збору подається щомісячно, до 20 числа, а сплачується збір також щомісячно, до 30 числа. Таким чином, платники збору до 20 травня мають подати відповідний розрахунок, за яким останнім днем сплати буде 30 травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x