19 черкаських ліцеїстів прийняли до козацтва

19 черкаських ліцеїстів прийняли до козацтва

Учора у стінах бастіону Петра Дорошенка на Чигиринщині відбулась урочиста церемонія посвяти у козаки. На вірність Українському козацтву та єдиній суверенній соборній Україні присягнуло 19 ліцеїстів Черкаського козацького ліцею – діти 8-го класу ЗОШ №6, серед яких шестеро дівчат.
Церемонію посвяти проводив отаман Черкаського обласного товариства Українського реєстрового козацтва Борис Марченко. Він виголосив слова присяги, які повторили хлопці та дівчата. Після того ліцеїсти, ставши на одне коліно, поцілували хрест, ікону, шаблю і прапор України. Про це \”Нова Доба\” дізналася в ОДА.

Голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко вручив юним козакам і козачкам мазепинки та формені шеврони. Крайовий отаман Олександр Зайцев передав ліцеїстам хоругву.

По завершенню виголошення слів присяги та вручення козацьких атрибутів єпископ Черкаський і Чигиринський митрополит Іоан провів обряд освячення. Він звернувся до дітей із закликом, аби вони своїми вчинками сприяли відродженню та продовженню козацьких традиції і стали справжніми патріотами України.
– Нехай слова присяги, які нас зворушили до глибини душі, ви пронесли через все життя, – наголосив Іоан.
Потому гості перейшли до каплиці Покрови Пресвятої Богородиці, місця захоронення захисників Чигирина, де митрополит Іоан провів панахиду за упокій загиблих.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x