Черкаси гостинно зустріли благодійний велопробіг за участі незрячих людей

Черкаси гостинно зустріли благодійний велопробіг за участі незрячих людей

Благодійний велопробіг «Бачу!Зможу!Допоможу!» дістався Черкас. Акція за участі незрячих людей стартувала у Львові 4 липня, а завершиться – 5 серпня. Впродовж місяця зрячі та незрячі велосипедисти разом подолають понад 2000 кілометрів на велосипедах-тандемах. Благодійний велопробіг охоплює десятки населених пунктів Західної та Центральної України, серед яких не лише великі міста – Тернопіль, Чернівці, Івано-Франківськ, Рівне, Вінниця, Черкаси, Київ, але й малі містечка та села.
За словами організаторів, основна мета велопробігу – показати, що незрячі люди теж є рівноправними членами суспільства, а здатність «бачити» виходить далеко за межі фізичного зору.

Черкаси гостинно зустріли благодійний велопробіг за участі незрячих людей

– Велопробіг за участі незрячих людей вперше проходить в Україні, а Черкаси – рубіжне місто: по переду і позаду по тисячі кілометрів шляху пробігу. На «екваторі» своєї подорожі учасники акції були вражені гостинністю черкащан. Вони мали можливість поспілкуватися з міським головою та місцевими велоактивістами, відвідати цікаві місця у нашому місті і навіть покупатись у Дніпрі. А подальшу подорож вони продовжуватимуть уже з черкаськими велобайкерами, – коментує активіст руху «ВелоЧеркаси» Сергій Слинько.
Під час благодійного велопробігу будуть зібрані кошти для облаштування у Львові першої в Україні Сенсотеки – простору для дозвілля та неформальної інклюзивної освіти зрячої та незрячої молоді. А для Черкас такий велопробіг – ще один привід звернути увагу на проблеми велосипедистів міста.

– На побудову велодоріжок та створення нормальної інфраструктури для велосипедистів зараз слід зараз звернути увагу депутатів міської ради та докласти максимум зусиль до вирішення цієї проблеми, – зауважив мер Черкас Сергій Одарич.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x