За рейтинговими показниками Черкаський район – на другому місці

За рейтинговими показниками Черкаський район – на другому місці

За соціально-економічними показниками Черкаський район посів друге місце серед районів області. Про це повідомила начальник управління економіки райдержадміністрації Олена Танцюра під час координаційної наради, яку провів очільник району Костянтин Омаргалієв за участю керівників структурних підрозділів РДА, територіальних органів міністерств та центральних органів виконавчої влади в районі.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.
Так, за звітний період обсяг реалізованої промислової продукції становив 1 млдр 517 млн грн., що на 6 % більше, ніж у попередньому році. Ці показники збільшились за рахунок компаній ТОВ «Національна горілчана компанія», ТОВ «Імпрес», ПАТ «Руськополянський меблевий комбінат».

Обсяг експорту зовнішньої торгівлі товарами становить 66130,0 тис. дол. США, імпорту – 4421,1 тис. дол. США. Порівняно з минулим роком обсяг експорту збільшився на 36,0 %, імпорту зменшився на 47,2 %. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі становить 61705,9 тис. дол. США. Підприємства району реалізували послуг на суму 544,0 млн грн., що у порівняльних цінах на 33,8 % більше, ніж попереднього року.

Крім того, у районі було реалізовано три інвестиційні проекти. Зокрема, з метою зменшення використання обсягу газу в Черкаському районі проведено заміну 9 котелень. Компанія «Укртепло» встановила в бюджетних сферах котли, що працюють на альтернативному виді палива, замінила тепломережі на попередньо ізольовані. ТОВ «Черлис» завершило будівництво складу з холодильною камерою та навісом для техніки. СТОВ «Зоря» здійснило реконструкцію свинарника-маточника.

Костянтин Омаргалієв в ході наради наголосив, що разом із управлінням економіки планує й надалі знаходити нові шляхи розвитку економічно-інвестиційного потенціалу Черкаського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x