У Яблуневі на Канівщині пустили газ

У Яблуневі на Канівщині пустили газ

5 листопада 2014 року у с. Яблунів відбулась довгоочікувана подія – віднині домівки місцевих жителів обігріватиме природній газ, люди з нетерпінням чекали на цей день.

Поздоровити яблунівців та запалити перший вогник завітали заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький, голова районної ради Дмитро Шелест, депутат районної ради від громади села Віктор Тихомир, а також начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Віталій Скочко. Разом із сільським головою Валентиною Береговою вони перевірили наявність газу у домоволодінні родини Оторопчуків та, як годиться, засмажили першу яєчню.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Як розповідає Валентина Берегова, на пуск газу яблунівці чекали з 2006 року – саме тоді розпочались роботи щодо підвідного газопроводу. У 2012 році завершили й вуличний газопровід, після чого тривали роботи з підведення газу безпосередньо до будинків. Загалом протяжність підвідного газопроводу склала 768 м, вартість – 395 тис. грн. (кошти НАК «Нафтогаз України»), вуличний газопровід протяжністю 10 км 820 м обійшовся в 528 тис. грн.
Відзначаючи значний обсяг робіт та коштів, Валентина Анатоліївна зауважила, що значну допомогу у фінансуванні вуличного газопроводу надали спонсори – ПСП «Яблуневий сад», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Степанці», решту грошей зібрали жителі, які створили кооператив.

Важливість події відзначило й керівництво району, зокрема, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький зазначив:
– Нині наша країна переживає досить складні часи, і головне завдання на сьогодні – це встановлення миру. Та незважаючи ні на що, нині в селі відбуваються позитивні зміни, адже люди заслуговують на краще життя. Ось і в Яблуневі запалав перший блакитний вогник. Вже найближчим часом природній газ буде підключено у 52 домівках, а це близько 160 осіб. Переконаний, що вже незабаром яблунівці оцінять нові переваги.
У свою чергу, голова районної ради Дмитро Шелест додав:
– Нині на завершальній стадії знаходиться газифікація сіл Тростянець та Грищенці. Тож сподіваємось, що жителі цих сіл вже наступного року також відчують нове благо у своїх оселях. Крім того, тривають роботи у Полствині й Козарівці.

Як повідомили працівники газового господарства, у Яблуневі пуск газу відбувся на чотирьох вулицях села, підключення ж безпосередньо домоволодінь відбуватиметься індивідуально після усунення дрібних недоліків, тож кожен зацікавлений господар якнайшвидше виконавши необхідні вимоги, отримає довгоочікуване газове опалення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x