Одарич перевірив, як утеплюють поліклініку №2

Одарич перевірив, як утеплюють поліклініку №2

Міський голова Черкас Сергій Одарич проінспектував роботи з утеплення поліклініки № 2. Нині там тривають роботи: замінюються вікна на склопакети та повністю утеплюється фасад. Сергій Одарич поспілкувався з підрядником і директором медичного закладу Олегом Роскопіним. Загалом планують замінити понад 300 вікон, утеплити фасад і встановити індивідуальний тепловий пункт, щоб заощаджувати на опалені. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Міський голова дав розпорядження не зволікати з встановленням ІТП, адже навіть цієї зими можна значно зекономити на теплопостачанні, регулюючи подачу тепла у вихідні дні.

– Цей проект ми розробляли ще в 2012 році, а основні роботи мали бути завершені влітку торік. Однак тендер неодноразово зривався, мали претензії до підрядника, тому вимушені були провести новий тендер і зараз, як ми бачимо, тут активно тривають роботи, – розповів Сергій Одарич.
Він зауважив, що одним з перших індивідуальний тепловий пункт встановили в приміщенні мерії. І вже третій рік поспіль там заощаджують на опаленні. Тому для поліклініки, де утеплюють стіни і замінюють вікна, завдяки ІТП економія може становити 50–60%.

Загальна вартість проекту 3,9 млн грн.

У 2012 році спеціалісти провели за допомогою тепловізора теплоаудит будівлі поліклініки. За висновками фахівців, втрачалося тепло через стіни і старі вікна. Фактично поліклініка «гріла повітря». Після проведення утеплення планують провести повторний теплоаудит.

За словами директора поліклініки Олега Роскопіна, у зимовий період поліклініка щомісяця сплачує 80-85 тис грн за опалення. Завдяки утепленню і індивідуальному тепловому пункту планують витрачати удвічі менше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x